Haberler

Bursaspor-Eskişehirspor Maçının Ardından

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 33.haftasında sahasında ağırladığı Eskişehirspor ile golsüz berabere kaldı.

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında ağırladığı Eskişehirspor ile golsüz berabere kaldı.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, iyi bir futbol sergilediklerini ifade ederek, "Son maçımızı taraftarımız önünde 3 puanla kapatıp, Gençlerbirliği maçında da 3'üncülüğü kovalamak istiyorduk. Başkanımızın vefatı ve ondan sonraki süreç bizi etkiledi. Bahane olarak söylemiyorum ama etkiledi. Son iki günde normal düzenimize geçebildik. 90 dakikayı değerlendirmeye gerek yok. İyi futbol sergileyemedik. Kaptan Ömer'i Erzurumspor'a getiren benim. Bugünde son maçı bana nasip oldu. Ömer'i oyuna sokma adına riski göze aldım. Taraftarımıza daha farklı veda etmek isterdik. Verdiğimiz sözü tuttuk. Avrupa Kupaları'na gideceğiz dedik ve gittik. Avrupa'da söz sahibi olan bir Bursaspor kurma hedefindeyiz" şeklinde konuştu.

Bursaspor'daki son karşılaşmasına çıkan kaptan Ömer Erdoğan ise, maç sonu yaptığı açıklamada, "Hafta için üzücü olay yaşadık. Keşke başkanımızda aramızda olsa ve son maçımda yanımda olsaydı. Benim içinde farklı bir maçtı. Türkiye'deki 15 yıllık profesyonel kariyerimdeki son maçıma çıktım. Normalde oynamam imkansızdı. İğne vurularak oynadım. Son kez bu statta oynayıp uğurlanmak istiyorduk. Hikmet hocama da teşekkür ediyorum. 15 sene önce Türk futboluna kazandıran isimdi. Almanya'dan getiren ve görev almamı sağladı. Takım arkadaşlarımın hepsine teşekkür ederim. Bursaspor camiasında 7 yıllık süreç vardı. Burada bütün ilkleri yaşadım. Şampiyonluğu, milli formayı giymeyi yaşadım. Anlata anlata bitiremem. 7 yıl mutlu bir şekilde geçti. Taraftarlar inanılmaz güzel sevgi gösterisinde bulundu. En başarılı dönemimi Ertuğrul hoca ile çalıştım. Ona da çok teşekkür ediyorum. Teknik direktör konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Allah kısmet ederse Bursaspor'u çalıştırmak istiyorum ama bu uzun bir süreç. Başkanımız ile birlikte 5 buçuk yıllık süreç problemsiz geçmişti. Bu üzücü olaydan sonra kulübün kongreye gideceğini sanıyorum. Bu süreçten sonra oturulur, karar verilir. İnşallah hayırlısı olur" şeklinde konuştu.

Kaptan Ömer Erdoğan'ın açıklamalarının ardından basın mensupları da alkışlayarak destek verdi.

Tecrübeli defans oyuncusu İbrahim Öztürk de, zor bir hafta geçirdiklerini belirterek, "Başkanımızın üzüntüsünü yaşadık. 3'üncülüğü kovalama hedefimiz vardı. Galip gelmek istiyorduk ama kısmet olmadı. Hedefimiz olan Avrupa Kupaları'na gitmeyi başardık. Son maçı da kazasız sakatlıksız geçip, önümüzdeki sezona hazırlanmak istiyoruz" dedi.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, "Duygusal bir gün yaşandı" diyerek, "Tekrardan Bursaspor Başkanı'na Allah'tan rahmet ve Bursaspor camiasına da başsağlığı diliyorum. Zaman zaman Bursaspor etkili oldu. Bizim üstün olduğumuz girdiğimiz pozisyonlar var. Kazanabilirdik, son dakikalarda da kaybedebilirdik. Fenerbahçe Galatasaray karşılaşması sonrası hayatını kaybeden genç kardeşimizin de ailesine başsağlığı diliyorum. Önümüzdeki yılda Bursaspor'a Avrupa Kupaları'nda başarılar dileriz" dedi.

Eskişehirsporlu kaleci Kayacan Erdoğan da, yaptığı açıklamada, "Türk futbolunun ve Bursaspor camiasının başı sağ olsun. Anadolu derbisi oldu. İki takımda iyi oynadı. Son bir maçımız kaldı. İnşallah o maçı da iyi geçip, istediğimiz sonuçla sezonu tamamlamak istiyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Eskişehirspor Bursaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title