Haberler

Bursaspor'da Borç 270 Milyon Tl

Bursaspor'da borç 270 milyon TL Bursaspor Kulübü'nün Olağan Divan Başkanlık Kurulu toplantısı, Merinos Atatürk Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda geniş bir katılımla yapıldı.

Bursaspor'da borç 270 milyon TL

Bursaspor Kulübü'nün Olağan Divan Başkanlık Kurulu toplantısı, Merinos Atatürk Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda geniş bir katılımla yapıldı.

Teknik direktör ve yabancı oyuncu transferi için yurt dışında olan Başkan Recep Bölükbaşı'nın dışında tüm yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan İdris Sevinç, kendilerine verilen yetki sonrasında oluşturulan Hukuk, Mali İşler ve Sportif İşler kurullarını açıkladı. Daha sonra yapılan oylama oybirliği ile kabul edildi.

Divan Başkanlık Kurulu'nun Bursaspor Vakfı ile ilgili çalışmalar hakkında eski başkanlardan ve Divan Başkanlık Kurulu 2. Başkanı Murat Gülez açıklamalarda bulundu.

Denetleme Kurulu'ndan istenen mali bilgilerle ilgili Denetleme Kurulu Başkanı Kaner Yavuz açıklamalarda bulundu. Kaner, Bursaspor Kulübü'nün 2019 yılına kadar olan uzun vadeli borçlarının 270 milyon TL olduğunu açıkladı. Üyelerin itirazları sonrasında kulübün bankalara 1 yıllık vadeli borcunun ise 10 milyon TL, uzun vadeli ise 59 milyon TL olduğunu açıkladı.

Dilekler ve temennilerde ise;

Eski başkanlardan Recep Günay, kulübün tüzüğünün uygulamanın hatalı olduğunu ve bunun düzeltilmesini Divan Başkanlık Kurulu'ndan istedi.

Eski yöneticilerden Lemi Keskin ise Şubat 2016'da yapılacak Mali Genel Kurulun seçimli yapılmasını önerdi.

Divan Başkanlık Kurulu eski başkanı Kadir Şankaya, kulüp başkanı Recep Bölükbaşı'nın toplantıda yer almamasını, Mesut Mestan'ın verdiğinden fazlasını almasını ise eleştirdi.

Aydın Çoközler, eski yöneticilerden ve başkan Recep Bölükbaşı'nın danışmanı olan Mesut Mestan'ın kulüpten mahkeme kararıyla faiziyle tahsil etmesini kabullenemediğini kaydetti.

BAŞKAN GÖRÜŞMEYE GİTTİ

Daha sonra Mali konularda açıklama yapmak için Mali Asbaşkan Kemal Güler, soruları şöyle cevapladı

Takımımızın başına çok değerli hoca getirmek istiyoruz. Hızlı hareket için randevular alındı. Başkanımızda onlarda görüşmek için gitmesi nedeniyle burada yok. Şuanda internet üzerinden izliyor. Çok değerli hoca ile görüştü. Yarın İstanbul'da olacak. Daha sonra Bursa'ya gelecek. Bize tahakkuk eden vergi borcu yoktur. Transfer yaparken vergi dairesinden borcu yoktur yazısı alıp transfer yapabiliyoruz. Satılan oyunculardan 73 Milyon TL gelir elde ettik dedi.

İSTİFALARLA İLGİLİ OLARAK

Mustafa Vardar arkadaşımızı hiçbirimiz tanımıyor. Lacoste olayını çıkartan bunun üzerinden menfaat çıkartan arkadaştır. O nedenle ilişkisini kestik. Hüseyin Akdemir Türkiye'nin ve dünyanın saygın işadamı. Büyük iş adamları küçük işler yaparken zorlanıyor. Kulüpte 1 ay yöneticilik yaptı. Ben burada mutsuzum dedi. Kararını saygı ile karşıladık. Verdiğini, ihtiyacı olduğunu kendisine iade ettik. Mustafa Oran, herkese beyninde ve kalbinden geçeni söyleyen birisi. Yönetim kurulu toplantılarında, deplasmanlarda protokolde temsil edeceğimiz yerlerde maalesef kötü pozisyonlarda temsil ettiği için kendisiyle görüşüp uyardık. Bunlara kulak asmadı. Kulüp bugüne kadar 150 karar almış. Bunlarda da imzası var.

MENAJER ÜCRETLERİ

Menajerlik ücreti sürekli gündeme geldi. Yapılan transferlerde toplamda bütçesi 39 milyon 782 bin 666 Eurodur. Yıllık maliyetleri 10 milyon Euro oluyor. Yüzde 8'i olan 3 milyon 321 Euro menajerlik ücreti ödeyeceğiz. Yüzde, 25, 30 ödemedik. Altyapımızda 17 yaşında Doğanay var. Biz yetiştirdik. Necmettin Kocaman davet etti, Başkanımız Recep Bölükbaşı davet etti gelmedi, gidin menajerimizle görüşün dedi. Menajerle işi olanın kulübüyle ilişkisini keseceğiz. Bu yönde kesin karar aldık.

Remzi Cinoğlu, Divan kurulu toplantısında Başkan Recep Bölükbaşı kürsüden bizlere maliyede herkes 38 milyon borç olduğunu söyledi. Kulübü aldığınızda borç ne kadardı. Şimdi ne kadar. Vergi borçlarını ödediniz mi diye sorunca Güler, Önümüze gelen bir belge yok. O nedenle bir şey söyleyemiyorum diye yanıtladı.

KOCAMAN 2010 RUHUNU YAKALAMAK İSTİYORDUK

Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman, İyi niyetli çalıştık. 2010 ruhunu geri getirmek istedik. Ertuğrul Sağlam hocamızı getirdik. Transferler başladı. Ayrılanlar yerine takviyeler yapıldı. Transfer komitesi ve hocamızla birlikte aldık. Futbol kağıt üzerinde oynanmıyor. Bursaspor'a yakışan yerde değiliz. Alınan yenilerin hepsi milli oyuncular. Kötü başladık. Uyum sorunu yaşadık. Beşiktaş sonrası Akhisar ve Kayseri maçlarında çok kötü oynadık. Avrupa'ya giden takım olmak istiyoruz. Cuma günü önemli maçımız var. Bunu kazanıp çıkış yaşamak istiyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bursaspor Merinos Akm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title