Haberler

Bursaspor'da Başkanlık Yarışı (1)

Bursaspor'un Olağanüstü Genel Kurulu, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda Gerçekleştiriliyor. Başkanlığı Bırakan Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, Kongrede Yaptığı Konuşmada, Layıkıyla ve Alnının Akıyla Görevi Bıraktığını Belirterek, "Allah, Herkese Kulüp Başkanlığını Benim Gibi Bırakmayı Nasip Etsin" Dedi. Kızıl, Yeşil-beyazlı Kulübün Birkaç İyi Oyuncu Takviyesiyle Üst Sıralara Oynayabileceğin...

Bursaspor'un olağanüstü genel kurulu, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Başkanlığı bırakan Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, kongrede yaptığı konuşmada, layıkıyla ve alnının akıyla görevi bıraktığını belirterek, "Allah, herkese kulüp başkanlığını benim gibi bırakmayı nasip etsin" dedi. Kızıl, Yeşil-beyazlı kulübün birkaç iyi oyuncu takviyesiyle üst sıralara oynayabileceğini de bildirdi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 23. başkanını arayan Bursaspor'un olağanüstü genel kurulu çoğunluk aranmaksızın başladı. Saat 19.00'da başlayan kongrede ilk olarak divan başkanlığına Halis Öztürk seçildi. Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi avukat Hakan Öztürk, kesin hesap ve bilançoyu okudu. Buna göre kulübün, 21 milyon 746 bin 97 YTL borcu olduğu belirtildi.

Kongrede ilk konuşmayı yapan Başkan Levent Kızıl, camiaya ve kente verdiği sözleri tuttuğunu ifade ederek, "İlk sene Bursaspor'u Süper Lig'e çıkarma sözü vermiştik. İkinci Ligi şampiyon olarak bitirdik ve Süper Lig'e çıktık. Sözümüzü tuttuk. İkinci yıl için Süper Lig'de Bursaspor'un sıkıntı yaşamadan ligde kalacağı sözünü vermiştik. Bu sözümüzü de yerine getirdik. Hedefimiz 40 puandı ve ben 40 puanla ligde kalacağımızı söylemiştim. Dediğimiz çıktı. 39 puanlı takımlar düştü, 40 puanlılar kaldı. Bursaspor,

45 puanla ligi 10. sırada bitirmiştir'' dedi. Ligin kaderini Bursaspor'un belirlediğini ifade eden Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sözümüz de doğru çıktı. Şampiyonu biz belirledik. Arkamızda iyi bir kardo bıraktık. Yeni gelecek yönetim birkaç iyi takviyeyle takımı üst sıralara oynatabilir. Tüzük değişikliği yaptık. Üye profilini düzelttik. Eskiden başkan adayları kongre günü salona gelerek son anda aday oluyordu. Tüzük değişikliği sayesinde bu sorun ortadan kalktı. Bursaspor, ligde sezon boyunca maçlarını 18 bin taraftar ortalamasıyla oynamıştır. Bu da bir rekordur. Birkaç söz de Futbol Federasyonu'na söylemek istiyorum. Mevcut

federasyon, Türk futbolunu kaosa sürüklemektedir. Kendi yandaş takımlarına 1.5 milyon YTL'ye yakın para yardımı yapmasına karşın, Bursaspor'a hiç yardımda bulunmamıştır. Umarım yeni seçilecek yönetime yardım ederler. Allah herkese kulüp başkanlığını benim gibi anlı açık bir şekilde bırakmayı nasip etsin."

Başkan adayları Ali Karasu ve Mesut Mestan'ın listelerinde kendi yönetiminden arkadaşlarının olduğunu söyleyen Kızıl, kongrede taraf olmayacağını anlatarak salondan ayrıldı.

Son bölümde ise başkan adayları Mesut Mestan, İskender Kaya ve Ali Karasu, birer konuşma yaptılar. Mesut Mestan, Bursaspor'un 20 milyon YTL borcu olduğunu hatırlatarak, "Bursa şehri 20 milyon YTL'lik borcun altında ezilmez. Sizlere hayal vadetmiyorum. Önce ilk 5'i hedefleyen bir Bursapor oluşturucağız. Altyapıdan daha çok futbolcunun A takıma çıkmasını ve takımda daha çok Bursasporlu'nun forma giymesine imkan sağlayacağız'' dedi.

Başkan adaylarından Ali Karasu ise, projelerini sportif başarı, borçsuz Bursaspor, şeffaflık, kurumsal yapının kurulması ve güçlendirilmesi, iletişim ve taraftarlar olmak üzere 6 ana başlıkta topladıklarını bildirdi. 2006 yılında Bursaspor'a 250 bin dolar nakit bağış yaptığını hatırlatan Karasu, şunları söyledi:

"Zirveye oynayan bir takım oluşturacağız. Borçları kısa sürede sıfıra indireceğiz. Bunun için alışveriş merkezi ve stad gibi projelerimiz var. Stad projesinin inşaatını 6 ay içinde başlatacağız. Ayrıca şeffaf yönetim anlayışı doğrultusunda kulübün bütün gelir ve giderlerini internet sitesinde yayınlayacağız."

Başkan adaylarından İskender Kaya da, Bursapor'u büyük hedeflere taşıyacak önemli projelerinin olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi.

(İHS-KÇ-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title