Haberler

Bursaspor, Çaykur Rizespor Maçında Frasıneanu ile Güldü

Bursaspor, Turkcell Süper Ligi'nin 21. Haftasında Kendi Sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 Mağlup Ederek, İkinci Yarıdaki İlk Galibiyetini Aldı.

Bursaspor, Turkcell Süper Ligi'nin 21. haftasında kendi sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup ederek, ikinci yarıdaki ilk galibiyetini aldı.

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, maç sonrası yaptığı açıklamada, maçın genelinde çok üstün bir futbol sergilediklerini belirterek, "Geçen hafta lider Fenerbahçe'yi yenen Çaykur Rizespor karşısında baskılı bir futbol oynadık, aradığımız golü bulduk, birçok pozisyondan yararlanamadık ve bir de penaltı kaçırdık. Pozisyonları değerlendiremezseniz, maç zora girer. Maçın genelinde çok üstün bir oyun sergiledik. Çaykur Rizespor ise, son bölümlerde etkiliydi. Kalemizde baskı kurdular. Eser'in acemice bir hareketi sonucu penaltı kazandılar. Ömer, penaltıyı kurtararak takımını omuzladı. Kazandığımız için mutluyum. Tüm oyuncularımı gösterdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Çaykur Rizespor'a da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Karşılaşmanın hakemi Bünyamin Gezer'in başarılı bir yönetim gösterdiğini belirten Başkan Kızıl, "Enteresan bir yönetim gösterdi. Gördüğüm kadarıyla her iki pozisyon da penaltıydı. Bana göre başarılıydı" şeklinde cevap verdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ise, maçın 70 dakikalık bölümünde istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını, ancak son 20 dakikalık bölümde oyuncularının skoru koruma düşüncesiyle defansa çekildiğini belirterek, "Çaykur Rizespor son bölümlerde baskı kurdu. İyi oynadığımız dönemlerde maçı koparabilirdik. Pancu ile bir penaltıdan yararlanamadık. Çaykur Rizespor da penaltı atışını değerlendiremedi" diye konuştu.

Uzun bir süre sonra forma şansı verdiği Pancu'nun performansından çok memnun kaldığını ifade eden İpekoğlu, "Pancu, orta alanda hücuma dönük oynadı. Bana göre performansı çok iyiydi. Penaltı kaçırdı ama bu normal" dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da, istedikleri oyunu son yarım saatlik bölümde sahaya yansıtabildiklerini söyleyerek, "60 dakika bizden üstün oynayan Bursaspor, maçı farklı kazanabilirdi. Biz ise iyi değildik. Son yarım saatte toparlandık. Oyuncularım bu bölümde mükemmel oynadı. Penaltıyı gole çevirseydik, sahadan 1 puanla ayrılabilirdik. Bursaspor'u kutluyorum. Artık önümüzdeki haftalara bakacağız" diye konuştu.

Bursaspor'un tecrübeli file bekçisi Ömer Çatkıç da, kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Sahada harika oynayan bir Bursaspor vardı, ama sadece golleri bulamadık. Bugün gerçekten çok iyi bir futbol oynadık, sadece gol atmayı beceremedik. Son dakikada da Zafer'in kaçırdığı penaltı sonucunda elde ettiğimiz galibiyet bizi çok mutlu etti. Çünkü tribünlerde harika bir seyirci vardı. Onları mutlu ettiğim için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Kurtardığı penaltı ile ilgili de değerlendirmede bulunan kaleci Ömer Çatkıç, "Tabii penaltı anlık bir olay. Herkes kaçırabilir, kurtarabilir de. O atanla, tutan arasında bir diyalog bence. Bir soğuk savaş yaşanıyor gerçekten o an. Kim daha baskın çıkarsa kurtarıyor" diye konuştu.

Çaykur Rizespor'un tecrübeli futbolcusu Erhan Albayrak da, Bursaspor'un galibiyeti daha fazla istediğini belirterek, "Buraya puan için gelmiştik, ama Bursaspor maça gerçekten istekli başladı. Bizden daha net pozisyonlara girdiler. Maçın hakimiyeti onlardaydı, golü bulmak istiyorlardı. Daha çok topla buluştular, daha fazla pozisyonlara girdiler. Biz kendimizi toparlayana kadar da golü buldular. İkinci yarıda da daha net pozisyona girdiler. Penaltıyı atsalardı, maç 2-3 farklı olabilirdi. Ondan sonra oyunu biz kontrol altına aldık. Pozisyonlara biz daha çok girdik. Penaltı kazandık. Zafer Biryol, geçen hafta Fenerbahçe'ye karşı penaltıyı gole çevirdi, bu hafta ise atamadı. Kaybettik, Bursaspor'u kutluyoruz" açıklamasında bulundu.

(SA-EŞ-İY-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title