Haberler

Bursaspor 12 Milyon 800 Bin Liralık Borçtan Kurtuldu

Güncelleme:

Bursaspor'un Özlüce'deki tesisleri Gençlik Spor Bakanlığına devredildi. Bakanlık da 102 dönümlük tesisi bedelsiz olarak Bursaspor'a devredince 12 milyon 800 bin liralık ecri misil borcu da düştü.

Bu sezon mali krizlerden kurtulamayan Bursaspor'a müjde Bursa Valisi İzzettin Küçük'ten geldi. Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin (BGC) yeni yönetimine iadeyi ziyarette bulunan Vali Küçük gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bursaspor'un içerisinde bulunduğu mevcut mali krizin en büyük sebeplerinden birinin de halen kullanım hakkı karmaşasının devam ettiği Özlüce Spor Tesisleri olduğunu ifade eden Vali Küçük, tesislerin bedelsiz olarak Bursaspor'a devredildiğini ifade etti. Küçük, "Yazışmalar başladı. Kesinleşecek ve Bursaspor'a verecekler tesisi. Çünkü bu sistemde takım 10 -12 milyon TL para vermek zorunda kalıyor. Gençlik Spor Bakanlığı'na devrediliyor. Diğer takımlarda olduğu gibi kullanım hakkını Bursaspor'a verilecek" dedi.

VALİ KÜÇÜK: TAKIM BÜYÜK BİR YÜKTEN KURTULMUŞ OLACAK

Timsah Arena etrafındaki güvenlik demirleri ile ilgili de konuşan Vali Küçük, "Bu sene bu şekilde devam edeceğiz. Önümüzdeki sezonda buralar para kazanacak hale gelecek. Demirler kalkacak, sınırları daraltacağız. Onda bir sorun yok. Pek çok kulübün yaşadığı bir mali kriz var. Mevcut sistemde, istediği için değil belediyenin alması gereken mecbur paralar var. Belediye bu paraları almak zorunda. Kamuyu zarara uğratmamak için bu paraları alıyor. Almazsa belediye başkanı mahkemelik oluyor, Neden almıyorsun? diye. Onun için bu sistemde takım zararlı çıkıyor. Devir işlemlerinin ardından kullanım hakkı Bursaspor'a verilecek, takım büyük bir yükten de kurtulmuş olacak" diye konuştu.

Bursaspor'un Özlüce Tesisleri milli emlak tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti. Büyükşehir Belediyesi 2012 yılına kadar olan 18 milyon liralık ecri misil bedelini ödemişti. Ancak 2012 ile 2018 yılları arasında 12 milyon 800 bin liralık ecri misil bedeli için Bursaspor Kulubü'ne borç çıkarılmıştı. Tesislerin milli emlak tarafından Gençlik Spor Bakanlığı'na oradan da bedelsiz olarak Bursaspor'a devredilmesiyle kulüp bu borçtan kurtulmuş olacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Bursaspor Spor Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

Adınızı Yazın:

Milletin hakkı haram zıkkım olsun. .

14
0
yanıtYanıtla
zinedine:

olan vatandaşın ödediği vergilere olacak.

11
1
yanıtYanıtla
odun adam:

milletin paralarını verin gavurlara,,kütür kütür yesinler,kendi halkımız borçtan intihar etsin,sizde seyredin ey akapeliler.

7
5
yanıtYanıtla
:

AKP NE ALAKA ?

yanıt0
yanıt0
vezir42:

oldum olası söyledim futbol zevk için vardır bursa değil fb gs bjk hepsi kaç kere vergi borçları affedildi onlarla öğrencilerin kyk borcu emeklisi çiftçiye tarıma yatırımı neler yapılırdı affetmeyin yapamıyorlar kapatın kardeşim sanki çok başarıları var da reklamı oyuncu yetiştirmeyi cayır cayır yapıyorlar kapatıverin geçin vergi desen aynı senden benden araban ne vergiler alır futbolcu takımlar bunlardan almaz bizim devlet ve kanun hep paralıları seviyor aklınız da olsun

11
0
yanıtYanıtla
C.K:

Bursaspor önce çalışanının maaşını versin.. mübarek ramazan ayı içerisine girdik 1 tane yönetici demiyorki bu insanlar asgari ücret ile ev geçindiriyor ve şubat ayı maaşlarını dahi veremedik bu adamlar ne yiyip ne içiyor

9
0
yanıtYanıtla
Boşver me sakın:

Kimin parasını kime veriyorsun diye soran yok Avrupada böyle rahat bedelsiz işlemler yapılamaz

8
0
yanıtYanıtla
Boşver me sakın:

Benim kredi borcu var öde öde bitmiyor 24 ay 10000 TL çektim bir zahmet şunu da ödesenize şimdi işten de çıktım verdiğiniz işsizlik parası neye yetecek ha tabi kulüpler varken vatandaşı verin hacze gelsinler evde ne varsa toparlasınlar Alllah biliyor ya Hakkım varsa haram olsun böyle rahat milletin parasını dağıtanlar inşallah dağıttıkları para kadarına muhtaç olsun millet maaşı yetiştirmeye çalışıyor. Tabi sizin keyfinzi yerinizde tonla maaş alıyorsunuz birde ya gelirler oh ne ala

7
0
yanıtYanıtla
Unitimsah:

Bilen bilmeyen konusmus. Tesis zaten bursasporun. Ozlucede fenev mi antreman yapacakti

2
5
yanıtYanıtla
POST:

ne kadar saçma sapan işler. sırf 18 adet teneke futbolcu para kazansın diye mi bunlar

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title