Haberler

"Bursalı Mısın Kadifeli Gelin" Sergisi

Bursa Kent Müzesinde, "Bursalı Mısın Kadifeli Gelin" Adlı Sergi Törenle Açıldı.

Bursa Kent Müzesinde, "Bursalı mısın Kadifeli Gelin" adlı sergi törenle açıldı.

Bursa Kent Müzesi Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, açılışta, 1,5 yıllık bir çalışmanın ardından, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemi ile cumhuriyetin ilk yıllarında giyilen 45 gelinliği biraraya getirdiklerini söyledi.

Sergide yer alan 10 gelinliğin kendi koleksiyonuna ait olduğunu, 35 gelinliğin ise Bursalılar tarafından müzeye bağışlandığını dile getiren Erdönmez,

"19. yüzyıldan günümüze 45 gelinliğin yer aldığı sergi, bir anlamda Bursa'nın belleğini oluşturuyor" dedi.

Erdönmez, sergilenen gelinliklerin yanlarına kim tarafından ve ne zaman giyildiğinin yazılı olduğu levhalar yerleştirildiğine değinerek, "Bursalılar bir anlamda buraya sadece gelinliklerini değil anılarını da hikayelerini de bağışlamış oldular. Günümüzde, tekstil ve modanın önemli merkezlerinden biri olan Bursa'nın bu kimliğinin tarihten geldiğini, bu sergi sayesinde görmüş olduk" diye konuştu.

Sergide, 200 yıl önce dikilen bir gelinliğin bile bulunduğunu ifade eden Erdönmez, gelinlik koleksiyonunu daha da genişletmek için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title