Haberler

Bursalı Gıda Üreticilerine Eğitim Semineri

Bursa Kalkınma Kooperatifleri Birliği ve Det Norske Veritas'ın (Dnv) Organizasyonuyla Bursalı Gıda Üreticilerine Eğitim Semineri Verildi.

Bursa Kalkınma Kooperatifleri Birliği ve Det Norske Veritas'ın (DNV) organizasyonuyla Bursalı gıda üreticilerine eğitim semineri verildi.

Bursa Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerinde gıda üreticilerine standartlar hakkında bilgiler verildi. Gıda üreticilerinin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan belgelendirme kuruluşu DNV ve Bursa Kalkınma Kooperatifleri Birliği tarafından düzenlenen seminerde, katılımcılar, daha kaliteli bir üretim için ortaklaşa adım atmayı kararlaştırdı. Tüketicilerin gıda güvenliğine verdiği önem ve yoğun rekabet ortamının üretici firmalarını tedbir almaya yönelttiğini ve DNV'nin gıda standartları ile ilgili kontrol işlemi yapmak üzere Türkiye'de hizmet veren az sayıdaki kuruluşlardan biri olduğunu belirten DNV Kalite ve Gıda Güvenliği Baş Denetçisi Selma Uyuğ, "Hem parekendeciler hem de gıda maddeleri ile ilgili hizmetleri sunanlar, tüketiciye gıda ürünü geliştirirken, üretirken, dağıtırken veya satarken kazalardan kaçınmak için makul olan her türlü tedbiri almak ve ellerinden gelen özeni göstermekle yükümlüdür. Gıda güvenliği amacıyla oluşturulan iyi tarım uygulamaları standartları ile bu süreçte teknik standartlar getirilmekte ve kontrol süreçleri kısıtlanmaktadır" dedi.

Üreticiler, gıda standartlarını, gıdanın güvenli ve hijyenik bir biçimde üretilmiş olduğuna dair bir güvence olarak görüyor. Standartlar, üreticiler için ürün iadeleri toplatma veya geri çekme gibi hususları en aza indirerek, para, zaman ve prestij kaybına uğrama riskini azaltıyor.

(ET-MŞ) 28.02.2008 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title