Haberler

Bursalı Beşizler 1 Aylık Oldu

Bursa'da geçen 12 Şubat'ta dünyaya gelen Hatice ve Fatih Yılmaz çiftinin beşiz bebekleri 1 aylık oldu.

Bursa'da geçen 12 Şubat'ta dünyaya gelen Hatice ve Fatih Yılmaz çiftinin beşiz bebekleri 1 aylık oldu. Bebeklerin 3 ayın sonunda taburcu edilecekleri bildirildi. Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, beşiz bebeklerin ilk kez bir arada çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ağrı'da oto elektrikçi Fatih Yılmaz, Hatice Yılmaz ile 8 yıl önce evlendikten sonra, 5 yıl boyunca çocukları olmadı. Daha sonra tedavi ile 3 yıl önce 'Ecrin' isimli kızları dünyaya gelen Hatice Yıldız, ikinci kez anne olmak istedi. Hatice ve Fatih Yılmaz çifti ise, müjdeli haberi kısa süre sonra aldı. Doktorların Ağrı'da yaptığı kontrollerde Hatice Yılmaz'ın beşizleri olacağı anlaşıldı. Doktorlar beşiz bebeklerin doğumunun riskli olabileceğini belirterek Yılmaz çiftine, daha donanımlı bir hastanede doğumu yapmalarını önerdi. Yılmaz çifti bunun üzerine 3 ay önce Bursa'daki akrabalarının yanına gelerek yerleşti.

Hatice Yılmaz, daha önce doktorların 3'ü kız 2'si erkek dediği bebeklerini erken doğum ile 5 kız olarak dünyaya getirdi. Doruk Özel Yıldırım Hastanesi'nde yaklaşık 1 saat süren doğum sonrası 5 kız çocuğu hayata gözlerini açtı. Bebeklerin küvezde bakım altına alındı. Bebeklerden birini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum annesi Tenzile adı verilirken diğer kızlara da Hira Nur, Havva, Rabia ve Berfin adları konuldu.

İLK KEZ BEŞİ BİR ARADA

Doğum kiloları 800-1090 gram arasında değişen bebekler, 1300-1500 gram ağırlığa ulaştı. Bebekler, Doruk Yıldırım Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde bir aylarını doldurdu. Daha önce her biri ayrı kuvözde olan bebekler ilk kez beşi bir arada görüntülendi. Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Birgül Mutlu ile çekilen fotoğraf, Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin'in sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Beşizlerin fotoğrafının altına "Bursa'nın beşiz'leri 1 aylık oldu. Herşey yolunda. Maşallah Barekallah. Başta Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanımız Dr.Birgül Mutlu ve ekibi olmak üzere emeği geçen herkese, dualarıyla beşizlere ve ekibimize destek olan halkımıza sonsuz teşekkürler" yazan Dr. Esgin, bebeklerin 3 aylık oluncaya kadar hastanede kalacaklarını söyledi.

Beşiz doğum oranının 65 milyonda bir olduğuna dikkat çeken Dr. Esgin, "Türkiye'de doğum sonrası yaşatılan ikinci beşiz vakası. Ayrıca tüp bebek de değiller. Sadece anne hamile kalmak için ilaç tedavisi görmüş. Ağrı'da böyle bir imkan olmadığı için aile Bursa'ya gelmiş" diye konuştu.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hatice Yılmaz Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title