Haberler

Bursalı Babaannenin Maaş Sevinci

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan "Büyükanne Projesi" kapsamında maaş almaya hak kazanan 59 yaşındaki Bursalı büyükanne, maddi destek alacağı için mutlu.

BÜŞRA NUR ÖZCAN - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan "Büyükanne Projesi" kapsamında maaş almaya hak kazanan 59 yaşındaki Bursalı büyükanne, maddi destek alacağı için mutlu.

Başvuru sonuçları bir süre önce açıklanan ve 10 pilot ili kapsayan proje çerçevesinde, anneleri çalışan torunlarının bakımını üstlenen 6 bin 500 büyükanneye aylık 425 lira yardım yapılacak. Bursalı babaanne Hacer İmre (59) de maaş almaya hak kazananlardan biri.

İmre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 aylık torununa bakmak için her sabah erkenden gelininin evine geldiğini söyledi.

Daha önce 2 torununu da bu şekilde büyüttüğünü hatırlatan İmre, "Gelinim işe gidiyor, ben çocukların yanına geliyorum. Kimi zaman burada kalıyorum, bazen evime gidiyorum. Böyle 3 torun büyüttüm." dedi.

İmre, maaş almaya hak kazandığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Maaş, hem çocuğa hem de bana katkı olur. Torunlarıma seve seve bakıyorum. Devletimiz çok güzel bir şey yaptı. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Babaannesi bakınca gözüm arkada kalmıyor"

Ömriye İmre (30) de 3 çocuk annesi olduğunu ve bir alışveriş merkezinin bilgi işlem bölümünde çalıştığını belirtti.

Projeyi duyar duymaz Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) arayıp bilgi aldığını anlatan İmre, projeye başvurunun başladığını babasından duyduğunu, bunun üzerine müracaat ettiğini söyledi. İmre, şöyle konuştu:

"İşten eve dönerken SGK'ya uğradım. Orada benden kimlik fotokopilerini istediler. Ertesi gün gittim ve evrakları teslim ettim. Zaten o gün, son günmüş ve yoğunluktan dolayı dondurulacakmış. Daha sonra 'Martta ödemeler başlayacak.' diye açıklama yapıldı. Ben hiç internetten falan sorgulama yapmadım. 'O kadar yoğunluk var, bize mi çıkacak?' diye düşünüyorduk eşimle. Dün işte, tam öğlen mola saatinde mesaj geldi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından. Çok şaşırdım ve hemen eşimi aradım haber verdim."

İmre, yardım hakkı kazandıkları için çok sevindiğini dile getirerek, "Hemen en yakınlarımla paylaştım. Başvuran arkadaşlarım olmuştu, onlara çıkmamış. Bence çok güzel bir uygulama. İki tane daha oğlum var. Biri okula gidiyor 11 yaşında, diğeri anaokuluna gidiyor. Bir de bebeğimin de maması, sütü var. O yüzden böyle bir şey olması, çok güzel." ifadelerini kullandı.

Bebeğini bakıcıya vermeyi hiç düşünmediğini vurgulayan İmre, "Bakıcıya vermek yerine evde oturup çocuğuma bakmayı tercih ederim. Babaannesi bakınca gözüm arkada kalmıyor. Zaten diğer 2 çocuğumu da hem anneannesi hem de babaannesi büyüttü." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title