Haberler

Bursa: Yunanistan'da Seçime Doğru

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Yunanistan'da 15 Ekim'de Yapılacak Valilik ve Yerel Seçimler İçin Bursa'dan Ücretsiz Otobüs Kaldıracağını Açıkladı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Yunanistan'da 15 Ekim'de yapılacak valilik ve yerel seçimler için Bursa'dan ücretsiz otobüs kaldıracağını açıkladı.

Dernek Başkanı Ahmet Koç, kullanılacak bir oyun dahi çok önemli olduğunu belirterek, "Bu seçimler Batı Trakya müslüman Türk azınlığının sorunlarının çözümü ve ekonomik geleceğini yakından ilgilendiriyor" dedi. Ahmet Koç, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Ekim tarihinden itibaren üç gün boyunca ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceklerini belirterek, "Bursa'daki hemşehrilerimiz seçime tek bir güç olarak derneğimiz çatısı altında gitmek zorundadır. Çünkü Batı Trakya Türkleri kendisine en iyi hizmeti edecek kişiyi seçmek için oy kullanmaya gitmektedir. Temel misyonu uluslararası sözleşmelerle teminat altına alındığı halde, Yunanistan Devleti tarafından gasp edilen Batı Trakya Türkleri'nin haklarını geri alma mücadelesi çok önemlidir. Hemşehrilerimizin geleceğini doğrudan etkileyecek bu seçimlerde İskeçe'de bağımsız aday Hüsnü Serdarzade'yi destekleyeceğiz. Bu seçim Batı Trakya Türkleri'nin gücünü gösterme günüdür" diye konuştu.

Ahmet Koç, organizasyonla ilgili derneğin 0-224-2511714 numaralı telefonundan bilgi alınabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title