Haberler

Bursa: Yeşim Tekstil, Akut İle Birlikte "Endüstriyel Acil Durum Planlaması" İçin Çalışma Başlattı

Yeşim Tekstil, AKUT ile birlikte 'Endüstriyel Acil Durum Planlaması' yaparak kurumsal süreklilik konusunda çalışma başlattı.

Yeşim Tekstil, AKUT ile birlikte 'Endüstriyel Acil Durum Planlaması' yaparak kurumsal süreklilik konusunda çalışma başlattı.

AKUT ekibiyle birlikte aralarında GAP ve Nike temsilcilerinin de bulunduğu bir grup, Yeşim Tekstil'i ziyaret ederek, 'Endüstriyel Acil Durum Planlaması' projesiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Olabilecek her türlü acil durum anında çalışanların daha bilinçli hareket etmesi amacıyla başlatılacak çalışmalar kapsamında, Yeşim Tekstil'de kurumsal süreklilik (Business Continity) için güvenlik ve emniyet kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Firmanın 4 bine yakın çalışanını ve ailelerini de kapsayan bu projeyle aynı zamanda Bursa'da bir acil durum kültürü oluşturulması amaçlanıyor.

Yeşim Tekstil ziyaretlerinde AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve üyeleriyle görüşen Yeşim Tekstil Genel Müdürü Şenol Şankaya, Türkiye için önemli bir projeye adım attıklarını belirterek, "Özellikle büyük işletmelerin başında olan yöneticiler çok farklı sorumluluklar taşıyor. Firmalarının kurumsal sürekliliğini sağlamak için kendi risk şartlarını iyi analiz edip, acil durumlarda nasıl hareket edeceklerini önceden belirlemeleri gerekiyor. Ülkemiz de özellikle deprem kuşağında olması nedeniyle acil durumla karşılaşma riski olan ve bu konuda acı örnekler yaşamış olan bir ülke. Yeşim Tekstil, 4 bin çalışanıyla emeğin yoğun bir işyeri olması nedeniyle acil durumlara hazırlıklı olmaya öncelik vermektedir. Bu kapsamda biz bünyemizde acil durumlarda olabilecek etkileri dikkate alarak risk analizlerimizi yaptık. Bu alt yapıyı oluşturduktan sonra, acil durum öncesinde kriz yönetimi ve acil durum müdahale ekiplerinin oluşturulması, iyileştirme noktalarının belirlenmesi ve eğitimlerin planlanması için profesyonel bir destek almayı uygun bulduk" diye konuştu.

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de, ilk defa bir kurumla bu kadar büyük bir projeye girdiklerini belirterek, "Tekstil sektörünün Türkiye devlerinden biriyle işbirliği yapmak bizim için çok heyecan verici. Yeşim Tekstil ölçeğinde bu kadar büyük bir alana yayılmış ve birçok unsuru bulunan bir fabrikayla bu projeyi gerçekleştireceğiz. Bu tür büyük kurumsal yapılarla sivil toplum örgütlerini yan yana getirmek ülkeye çok şey kazandırır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title