Haberler

BURSA Yenişehir'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

Güncelleme:

Yenişehir'de 15 Temmuz şehitleri anıldıBursa'nın Yenişehir ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı.

Yenişehir'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı.

Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında mehter takımı eşliğinde Derviş Eroğlu Bulvarı'ndan başlayan yürüyüş, Çınarlı Camii önünde sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyondan yaptığı konuşma meydana kurulan dev ekrandan izlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin 3'üncü yıldönümünde şehit ve gazilerin unutulmadığını ve unutturulmayacağını belirten Kaymakam Suat Seyitoğlu, Bugün Türk milletinin zafer bayramı. 3 yıl önce kara bir gece yaşadık. Hem korktuk, hem utandık. Bu milletin içinden böylesi hain odaklar nasıl çıkar Bu insanlar kimin paralarıyla okudu, nasıl terörist oldular. Devletin uçaklarına binerek, milletin iradesini teslim ettiği TBMM olmak üzere, milletin iradesinin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığımızın Külliyesi'ne nasıl saldırılar olabiliyor Bir de buna şaşırdık. Mustafa Kemal Atatürk, 'Türk milletinin karakteri, bağımsızlıktır, özgürlüktür' diyordu. Hain odaklar bunu unutmuştu. Türk milleti, her türlü fedakarlığa göğüs gerer, canını feda eder dedi.

15 Temmuz'un çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Davut Aydın şöyle konuştu 15 Temmuz, demokrasi mücadelesi veren Türk milleti demek, 15 Temmuz, Ömer Halisdemir demek, Şerife Bacı demek, Abdullah Tayyip Olçok demek. 15 Temmuz, şehitler demek, tankı, topu, tüfeği olmayan ama en ağır silahlara karşı vücudunu, canını ortaya koyarak siper olan 249 kişinin şehit, 2 bin 196 kişinin gazi olması demek 15 Temmuz. Rabbim rahmetini esirgemesin. Bu vesileyle vatanımız için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorumö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir 15 Temmuz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title