Haberler

Bursa Yeni Stadıyla Spor Turizmine Açılacak"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 21 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak yeni stadyumun kentte spor turizmine de büyük katkı sağlayacağını bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 21 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak yeni stadyumun kentte spor turizmine de büyük katkı sağlayacağını bildirdi.

Altepe, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Kapalı Çarşı Alt Çarşısı Derneği Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu ve çarşı esnafıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun esnafa da önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek, "İnşallah pazartesi günü açılışını Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapacağız. Stadyumumuz, Türkiye'nin en kaliteli stadı oldu. Dünyada da heyecan veren 10 stat içinde yer aldı ve dünya mimarlık ödülü aldı. Bursamıza, Bursasporumuza ve çarşımıza inşallah hayırlar getirir" dedi.

Altepe, sadece çarşıları düzenlemenin yeterli olmayacağını dile getirerek, bunun yanı sıra kente turist çekilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

Stadyumun sağlayacağı getirilere değinen Altepe, şöyle konuştu:

"Bursa'nın turist çekecek, insan sirkülasyonunu artıracak her projeyi ve çalışmayı yapıyoruz. Stadyumumuz İstanbul, Ankara ve İzmir'in tam ortasında, Türkiye'ye değer katacak bir stat. Milli maçların alınabileceği en kaliteli stadyumu yapmış olduk. UEFA'dan tarafsız sahada yapılacak bir müsabakanın Bursa'da oynanması için talepte bulunduk. Bu maç alınırsa, 45 bin turistin Bursa'ya gelme imkanı var. En büyük turizm, spor turizmi. Bursa yeni stadyumuyla spor turizmine açılacak. Stadyumun yanında kapalı atletizm sahası inşaatı başlıyor. Bu da dünya çapında bir organizasyonu alabilecek bir tesis. Veledromlar, her türlü dünya çapında organizasyonları alabilecek tesisleri inşa ediyoruz. Bunları Bursa'ya turist çekebilmek için yapıyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Recep Altepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title