Haberler

Bursa, Ünlü İngiliz Firması Rolce Royce'yi Bekliyor

İngiltere Büyülelçisi Nick Baird, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (Btso) Ziyaret Etti. Organize Sanayi Bölgesi'nde Amerikan Westinghouse ve General Electrik Firmalarının Doğalgazdan Elektrik Elde Ettiklerini Söyleyen Mahmut Yılmaz, Ünlü İngiliz Firması Rolce Royce'i Bursa'ya Yatırım Yapmaya Davet Etti.

İngiltere Büyülelçisi Nick Baird, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesi'nde Amerikan Westinghouse ve General Electrik firmalarının doğalgazdan elektrik elde ettiklerini söyleyen Mahmut Yılmaz, ünlü İngiliz firması Rolce Royce'i Bursa'ya yatırım yapmaya davet etti.

İngiltere Büyülelçisi Nick Baird, eşi Caroline Baird il birlikte BTSO'yu ziyaret etti. BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Bursa'nın tekstil ve otomotivin başkenti olduğunu söyledi. Bursa'nın ihracatını artırıcı bir kuruluş olduklarını belirten Parseker, "Bursa, yetişmiş eleman bulunması sebebiyle yabancı yatırımcıların göz bebeğidir. Avrupa'dan birçok ülkenin yatırımı olmasına rağmen İngiliz şirketleri yeteri kadar yok. Bursa'nın sanayi hamlesini görmüş olduktan sonra İngiliz şirketlerinin daha çok geleceğine inanıyorum. İngiltere, ülke ihracatımızda yüzde 8'lik paya sahip. Kaliteli ve iyi üreten bir ülkenin İngiltere'deki ihracatının daha fazla olmasını hedefliyoruz. Türkiye hem kaliteli ürün yapabilmekte, hem de ürünü en iyi fiyata verebilmektedir. Bursa'da otomotiv fabrikası olan firmalar, en az hatayla üretim yapabildikleri ülkenin Türkiye olduğunu ifade etmektedir. Ticari ilişkilerimizi nasıl geliştireceğimizi birlikte oluşturacağımız komisyonla konuşabiliriz. Ticaretin çoğaldığı yerde, dostlukların pekişeceğimizi hepimiz biliyoruz" dedi.

BTSO Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz ise bölgede Amerikan Westinghouse ve General Electric firmalarının tribünlerinden doğlagazdan elektrik elde ettiklerini dile getirerek, "Şu anda geldiğimiz noktada bizler Rolce Royce firmasını da görmek istiyoruz. Aynı tribünde buharda üretip tüm bölgeye vermek istiyoruz. Bu Türkiye için yine örnek olacak. Büyükelçi buna aracılık ederse ziyaretin çok anlamlı olacağını düşünüyorum. Enerji yatırımlarına büyülelçinin davetiyle İngiliz firmalarının bilhassa Rolce Royce'u görsek mutlu olacağız" diye konuştu.

İngiltere Büyülelçisi Nick Baird da Bursa'nın heyecan verici bir şehir olduğunu vurguladı. Tarihi geçmişinin yanında ekonomik olarak da çok dinamik bir şehir olduğunu anlatan Baird, "Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği ekonomik gelişmenin kalıcı ve kuvvetli olduğuna, otomotiv ve tekstil sektörü örnek teşkil ediyor. Otomotiv sektöründe kalite sürekli artıyor. Dünya çapında yoğun bir rekabet olmasına rağmen küresel firmalar bu bölgeye yatırım yapmaya devam ediyor. Tahminime göre, ileride Türkiye, Avrupa'nın otomotiv imalat merkezi olacak. Türkiye, tekstil sektöründe de küresel rekabetle uyum sağlıyor. Artık tekstil firmaları, katma değeri yüksek ürünlere yöneliyor. Kendi markalarını oluşturmaya çalışıyor. Rolce Royce'nin yatırım yapmaya davet etmek bizim için büyük bir zevk olur. Türkiye büyüdükçe enerji ihtiyacı da artacaktır. Ülkeniz büyümek için gerekli faktörlere sahip. Hükümetiniz özel sektörün büyümesi için gerekli ortamı hazırlıyor. Doğru adımlar atıyor. Türkiye'nin durmaksızın büyüyeceğine inancımız tam. Türkiye 20 yıl içinde dünyanın ilk 10 ekonomisi içine gireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

(OMR-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title