Haberler

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi

Güncelleme:

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesinden mezun olan 350 hekimin diplomaları törenle verildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesinden mezun olan 350 hekimin diplomaları törenle verildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, fakültenin 47. dönem töreni Görükle Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Açıklamada törendeki görüşlerine yer verilen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, tıp eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Hekim kelimesinin Arapçadaki "hakim" kelimesinden geldiğini ifade eden Kılavuz, şunları kaydetti:

"Bizim geleneğimizde bu mesleğin adı 'hekim'dir. Bu çok anlamlı bir adlandırmadır. Hekim kelimesi esasen Arapçadaki ' Hakim' kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Hakim, Cenab-ı Hakk'ın isimlerinden biridir. Hekim kelimesinin Türkçemizdeki tam karşılığı 'bilge kişi' demektir. Genç hekim kardeşlerimize sesleniyorum; çok önemli bir görevi ifa edeceksiniz. Siz insana hizmet ettiğiniz sürece toplum sizi baş tacı yapacaktır. Sizleri bu donanımla yetiştiren hocalarımıza şükran borcumuz var. Kıymetli anneler ve babalar da çocukları ile ne kadar övünseler azdır. İnşallah bu çocukların yapacakları her türlü iyilik sizlere de yansıyacaktır."

BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, pandemi yükünün azalmasından sonra maskesiz şekilde bir mezuniyet töreni gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını bildirdi.

Mezuniyet töreniyle Türkiye ve dünya sağlık ordusuna yaklaşık 350 hekim daha katacaklarını ifade eden Kaya, "Mezunlarımızın arasında Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, İsrail, Rusya, Karadağ, Arnavutluk, İran, Suriye ve Irak'tan olmak üzere 23 uluslararası mezunumuz da bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız ve Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, dereceye giren öğrencilere hediyeler verirken, 47. dönem birincisi olan Dr. Berfin Nazlı Torun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ile birlikte yaş kütüğüne plaket çaktı.

Tören, mezun öğrencilerin anı belgelerini almaları ve kep fırlatmalarının ardından sona erdi.

Törene Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Uludağ Üniversitesi Görükle Hakim Bursa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title