Haberler

Bursa: "tuskon" Bursalı İşadamlarına Tanıtıldı

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, dünyada sivil toplum kuruluşları devrinin başladığını söyledi.

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, dünyada sivil toplum kuruluşları devrinin başladığını söyledi.

BUTTİM Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, Bursa Aktif Genç İş Adamları Derneği (BUGİAD) öncülüğünde 2005 yılında İstanbul'da kurulan ve ülke çapına yayılmış bölgesel iş dünyası federasyonları MARİFED, ESİDEF, KASİF, ANSİFED, BİRSİAD, DASİDEF ve GÜNSİAF'ın oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Bursalı işadamlarına tanıtıldı.

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, iş dünyasının kendine şekil vermesini sağlayan sivil toplum örgütlerinin en güzel örneklerinden birinin TUSKON olduğunu belirterek, dünyada sivil toplum kuruluşlarının devrinin başladığını ifade etti. Türkiye'nin kurumsallaşma yolunda çok büyük adımlar atması gerektiğine işaret eden Meral, "Sanayicilerimiz üretiyor ancak, pazarlama konusunda sıkıntıları var. Çözüm mercii olarak gördüğümüz TUSKON, işadamlarımızın önünü açan bir birliktelik olacak" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yatırım hamleleri hedefiyle gidilen Afrika'da çok olumlu kararlar alındığına dikkati çeken Meral, "Hiç üretimin olmadığı, sürekli ithalat yapan bir kıta olan Afrika'ya iş adamlarımızı götüreceğiz ve oralarda yatırım yapacağız. Oraya bir makine götürün, çatal, bıçak üretin, kısa sürede sanayici olur çıkarsınız. Yaptığımız olumlu görüşmelerin ürünü olarak geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye, Afrika'dan 500 kişilik bir alıcı heyeti geldi. Müşteriyi ayağımıza getirdik. Bakanlıklar nezrinde yapılan görüşmeler yine olumlu geçti ve iki bölge arasında ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi kararlaştırıldı. İnanıyorum ki TUSKOM sayesinde Türkiye adını yurtdışında daha güçlü duyuracaktır" ifadelerini kullandı.

BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar da, TUSKON hakkında bilgiler verdi. TUSKON'un bugün 120 işadamı derneği bünyesinde faaliyet gösteren 9 bin iş adamını temsil etmekte olduğunu ifade eden Canlılar, "Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere oluşturulan işadamları derneklerinin üst kuruluşu olarak TUSKON, ticaret ve sanayi hayatımıza yönelik bilimsel ve akılcı yöntemler geliştirerek, işletmelerimizi ve girişimcilerimizi global iş dünyasının bir parçası haline getirmeyi hedeflemektedir" dedi.

TUSKON'un göreve hızlı başladığını da belirten Canlılar, son Afrika gezisinin de oldukça başarılı geçtiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda ayrıca, Referans Gazetesi Genel Koordinatörü David Judson ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak da birer sunum yaparken, toplantı sonunda BUGİAD'ın yeni üyelerine rozet takıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title