Haberler

Bursa: Türk Kızılayı'nın 138. Kuruluş Yıldönümü

Kuruluşunun 138. yılını kutlayan Kızılay, Bursa'ya hastane ve kan merkezinden oluşan bir sağlık kompleksi kurmaya hazırlanıyor.

Kuruluşunun 138. yılını kutlayan Kızılay, Bursa'ya hastane ve kan merkezinden oluşan bir sağlık kompleksi kurmaya hazırlanıyor.

Bursa Kızılay Tıp Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kızılay Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Dokunmezer, Türk Kızılayı'nın yaptığı genel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kızılay'ın dünyada 5. sırada yer aldığını belirten Dokunmazer, "Bursa şubemiz ise her gün daha iyiyi hedefleyerek, her yıl hizmet yelpazesini genişleterek halkımıza en kaliteli hizmeti verme gayretini göstermektedir. Şubemiz, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Çanakkale (Anadolu Yakası) illerinin afet müdahale, hazırlık ve lojistik merkezi olarak yapılandırıldı. Afet durumunda bize bağlı bulunan 5 ilde ilk müdahaleyi yapabilmek için 24 kişiden oluşan bir afet timi oluşturuldu. Afet müdahalenin lojistik ayağını güçlendirmek için Valilik Kriz Merkezi'nde 650 metrekarelik depo oluşturduk ve buraya 2 bin 500 adet afet çadırı, 7 bin 650 adet toz maskesi, 3 bin 560 adet gaz maskesi ve çadır içlerinde kullanılacak yatak, katalitik soba, battaniye gibi yardım malzemelerini stokladık. Yerel depo olmamız nedeniyle yardım malzemelerinde sürekli sirkülasyon olmakta. Marmara Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'ne (MAFOM) bağlı olarak, afet durumda 10 bin afetzedeye hizmet sağlayacak acil barınma kapasitesine sahibiz" dedi.

Bursa şubesi olarak yapılması planlanan 3 önemli projeleri bulunduğunu ifade eden Dokunmazer, çok amaçlı şube binası, sağlık kompleksi ve kız öğrenci yurdu için düğmeye bastıklarını ifade ederek, "Nilüfer İlçesi'nde Carrefour arkasında bulunan 7.5 dönümlük arsamızı, sağlık kompleksi olarak tahsis ettik. Kızılay Tıp Merkezi'ni geliştirerek 250 yataklı hizmet veren lüks bir hastane haline getirmeyi planlıyoruz. Bursa'da ve ilçelerinde fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın çare bulacağı hastane projelerini hazırlıyoruz. Nilüfer'de Odunluk mevkiine kurulacak olan hastane ve yine aynı bölgeye taşınacak olan kan merkeziyle bölge tam bir Kızılay sağlık kompleksi haline gelecek. Şu anda mevcut yerimizde bile yılda 200 bin insana hizmet veriyoruz. Yeni yerimizde yılda 500 bin kişiye hizmet vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Zafer Plaza'nın arkasında bulunan 353 metrekarelik alana çok amaçlı şube binasını inşa etmek için çalışmalara başladıklarını anlatan Dokunmazer, "Eylül ayında başlayacak çalışmalarla yeri bir yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Kızılay'ın gönüllü faaliyetlerinin, eşya ünitesinin, ilk yardım başta olmak üzere tüm eğitimlerini düzenleyebileceği eğitim salonlarının bulunacağı şube binasında Kızılay'ın müdüriyet, muhasebe, halkla ilişkiler, eğitim ve sosyal yardımlar gibi tüm departmanları bir çatı altında toplanacak. İnşaat yapılacak olan yerin, şehir merkezine yakınlığı nedeniyle vatandaşlar ulaşım zorluğu çekmeden Kızılay'a yardım almak ya da yardım yapabilmek için gelebilecekler. Aynı zamanda gönüllü başvurusu ve faaliyetleri, eğitimler gibi konularda rahatça bilgi alabilecekler. Kızılay'a ait müstakil bir binada, tüm birimlerin bir araya toplanmasıyla daha verimli hizmet verilebilecek. Çok amaçlı şube binasının inşaatı ve iç yapısının düzenlemesi 600 bin YTL. maliyetle gerçekleşecek. Şu an Kızılay Şube hizmetleri için kullanılan büroların, İlkyardım Eğitim merkezi olarak kullanılan binasının çok amaçlı şube binasına taşındıktan sonra kira verilmesiyle 5 yıl içinde bu maliyet karşılanmış olacaktır. Muradiye deposu ve aşacağının, yeni yapılacak olan çok amaçlı şube binasına ve afet deposuna taşınmasından sonra boşalacak olan yere de, kız öğrenci yurdu yapılmasını planlıyoruz. 250 üniversite öğrencisinin barınabileceği çağdaş eğitim için tüm detayların düşünüldüğü bir yurt yapacağız. Bursa'da ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Kız öğrenci yurdumuzun yapılması için, Bursalı hayırseverlerin desteğini bekliyoruz."

Karaköy yangınına anında müdahale ederek, vatandaşların yaralarını sardıklarını açıklayan Dokunmazer, "Biz devletin yanında olan bir kuruluşuz. Bizler ihtiyaç halinde halkın yanında olmak istiyoruz. Kimsenin ekmeğiyle oynamıyoruz. Ayrıca haksız rekabete de yol açmıyoruz. Bizim misyonumuz kaliteli ve ucuz hizmet vermek" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title