Haberler

Bursa: Torunlarına Doğal Bal Yedirmek İçin Arıcılık Yapıyor

Bursa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren 70 yaşındaki Mustafa Hocaoğlu, torunlarına doğal bal yedirmek için arıcılık yapıyor. Toplam 20 kovan arısı bulunan Hocaoğlu, "Uzun yıllar çalıştım. Halen müteahhitlik yapıyorum ama doğal bal yemek ve torunlarıma yedirmek için sadece hobi olmak şartıyla arıcılık yapıyorum" dedi.

Bursa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren 70 yaşındaki Mustafa Hocaoğlu, torunlarına doğal bal yedirmek için arıcılık yapıyor. Toplam 20 kovan arısı bulunan Hocaoğlu, "Uzun yıllar çalıştım. Halen müteahhitlik yapıyorum ama doğal bal yemek ve torunlarıma yedirmek için sadece hobi olmak şartıyla arıcılık yapıyorum" dedi.

Bursa'nın Kestel İlçesi'ne bağlı Saitabat Köyü'nde arıcılık yapan Mustafa Hocaoğlu, 70 yaşında olmasına rağmen bir genç gibi çalışıyor. "Burada satılık bal yok" diyen Hocaoğlu, yıllarca market ürünü kullanmak zorunda kalmış. Aslen Rizeli olması nedeniyle arıcılık yapmayı uzun yıllar düşündüğünü anlatan Hocaoğlu, "İnşaat işlerim nedeniyle, arıcılık yapmak kısmet olmadı. Yaklaşık 10 yıldır kendi arılarımla ürettiğim balı, soframda çocuklarım ve torunlarımla birlikte afiyetle yiyorum. Ürettiğim balları satmıyorum. Sadece 20 kovan arım var. Arılarımı koyduğum arsa sahibinin arılarına da bakıyorum" diye konuştu.

Kovanların hemen yanında kurduğu çadırda 2,5 aylık yaz sezonunca Uludağ'ın temiz havasını soluyan Hocaoğlu, giydiği özel kıyafetle, arıların bakımını da bizzat üstleniyor. Çocuklarına ve torunlarına tabii bal yedirdiğini anlatan Hocaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu işi hobi olarak yapıyorum. 2'si erkek 4'ü kız 6 çocuğum ve 14 torunum var. Sırf torunlarım doğal bal yesin diye bu işi yapıyorum. Hem yazları tatilimi değerlendiriyorum hem de bal üretiyorum. Bu yıl bal üretimi biraz az ama aileme yetecek kadar oldu. Geçen yıllarda kovan başına 30-35 kilo bal üretiyorduk, bu yıl ancak 5-10 kilo ürettik"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title