Haberler

Bursa Textile Show Fuarı Başladı

Tekstil sektörünün merkezi olarak adlandırılan Bursa'da bir ilkin gerçekleştirildiğini belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bugün ilk defa kendi evimizde ve tekstil sektörünün merkezinde ilk fuarımızı gerçekleştiriyoruz dedi.

Tekstil sektörünün merkezi olarak adlandırılan Bursa'da bir ilkin gerçekleştirildiğini belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bugün ilk defa kendi evimizde ve tekstil sektörünün merkezinde ilk fuarımızı gerçekleştiriyoruz dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde, Uludağ Tekstil İhracatçı Birliği'nin de katkılarıyla 'Bursa Textile Show' Fuarı, Merinos AKKM'de açıldı. Ticari Safari Projesi kapsamında, yaklaşık 40 ülkeden 350'ye yakın iş insanı katılacağı fuar, 14-15-16 Kasım tarihleri arasında açık olacak.

Açılışa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Yaptığı konuşmasında tekstil sektörünün merkezi olarak adlandırılan Bursa'da bir ilkin gerçekleştirildiğinin altını çizen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Genelde giyim tekstillerinde Bursalı tekstilciler olarak biz hem ülkemizde başta İstanbul olmak üzere, hem de dünyada bütün fuarların baş aktörü konumundaydık. Bugün ilk defa kendi evimizde ve tekstil sektörünün merkezinde üçüncü fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Tekstil sektöründe Bursa'nın önemi hepimiz için malum. Özellikle bugün geldiğimiz noktada 50'nin üzerinde ülkeden 350'nin üzerinde katılımcıyı BTSO olarak UR-GE projesi kapsamında Bursa'ya getirdik. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere Güney Amerika'dan, Kuzey Afrika'dan da çok önemli misafirlerimiz var, ciddi alıcılarımız var dedi.

BU BAŞLANGIÇ TEKSTİLDEKİ GÜCÜ GELECEĞE TAŞIYACAK

Yurtiçinden başta LC Waikiki olmak üzere, Coton, Özdilek gibi Türkiye'nin önemli markalarının da satın alma ekiplerinin katılacağını belirten Burkay, 3 gün boyunca inşallah bu fuarda güzel ticaretler yapmayı hedefliyoruz. Öyle ümit ediyorum ki bu başlangıç. Bursa'nın özellikle tekstil sektöründeki gücünü geleceğe de taşıyacak. Fuarımız hem sektörümüze, hem kentimize, hem de ihracatımıza hayırlı uğurlu olsun açıklamasında bulundu.

TFF SHOW'DA KUMAŞLAR TANITILACAK

Organizasyon kapsamında ayrıca UTİB öncülüğünde BTSO'nun da katkılarıyla 'Turkish Fashion Fabrics Show' (TFF Show) etkinliği gerçekleştirilecek. Bu akşam bir otelde gerçekleştirilecek etkinlikte Bursalı tasarımcılar Bursa'da üretilen kumaşları tanıtma imkanı yakalayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title