Haberler

Bursa Telefonla Dolandırıcılıktan Aranan Şüpheli, İstanbul'da Yakalandı

Telefonla dolandırıcılıktan aranan şüpheli, İstanbul'da yakalandıBURSA'da kendilerini polis olarak tanıtıp, bir kişinin 15 bin Euro parasıyla bir çiftin 120 bin TL parasını dolandıran 2 şüpheliden firarda olan 36 yaşındaki M.Ş.B., İstanbul'da yakalandı.

Telefonla dolandırıcılıktan aranan şüpheli, İstanbul'da yakalandı

BURSA'da kendilerini polis olarak tanıtıp, bir kişinin 15 bin Euro parasıyla bir çiftin 120 bin TL parasını dolandıran 2 şüpheliden firarda olan 36 yaşındaki M.Ş.B., İstanbul'da yakalandı.

Olay, geçtiğimiz hafta Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Altınşehir Mahallesi'nde meydana geldi. Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, 'Kimliğiniz kuyumcu soygununda kullanılmış, soygun sırasında cinayet de işlenmiş' yalanıyla 72 yaşındaki G.K.'yı aradı. Dolandırıcılar, 'Evinizdeki altın ve paraların soygunda çalınanlar olup olmadığını tespit etmek için karşılaştırma yapacağız. Vereceğimiz adreste polis arkadaşımız sizi bekliyor, ona teslim edin' diyerek, G.K.'dan hesabındaki 15 bin Euro'yu çekmesini istedi. Bunun üzerine G.K., bankadan çektiği parayı buluşma noktasına gelerek, kendisini bekleyen dolandırıcılara teslim etti. Daha sonra telefonla kendisini arayan kişilere ulaşmak isteyen G.K., cevap alamadı. G.K.'nın durumu polise bildirmesi üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden şüphelileri tespit etti. Kameralardan, şüphelilerin 20 yaşındaki N.O. ve 36 yaşındaki M.S.B. olduğu belirlendi. Polis, N.O.'yu evine gözaltına aldı. Şüphelilerin, benzer şekilde E. H. ile eşi Ş.H.'nin 120 bin TL parasını dolandırıldığı tespit edilirken, iki ayrı olayın dosyası birleştirildi.

İSTANBUL'DA YAKALANDI

Şüpheli N.O., adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, diğer şüpheli M.S.B.'yi arama çalışmalarını sürdürdü. İstanbul'da, adliyeye bir başka olay nedeniyle giden şüpheli M.S.B., polis ekiplerinin dikkatiyle yakalandı. M.S.B., cumhuriyet savcısının talimatıyla Bursa'ya getirilirken, öğle saatlerinde Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerin sorgusunun ardından dolandırılan toplam miktarın, yaklaşık 180 bin TL olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altınşehir İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title