Haberler

Bursa: Tarihi Merinos Fabrikası'nda Şüpheli Yangın

Bursa'da çıkan şüpheli yangında, Cumhuriyet döneminin ilk sanayi yapılarından birisi olan Sümerbank Merinos Yünlü Sanayi Dokuma Fabrikası'nın tarihi depoları yanarak kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Bursa'nın Osmangazi İlçesi'ne bağlı Gaziakdemir Mahallesi üzerinde yaklaşık 274 bin metrekare alan üzerine kurulu olan tarihi Merinos Fabrikası'nın 5 adet tarihi yün deposunda, belirlenemeyen bir nedenle eş zamanlı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, depoların tamamını sardı. Gökyüzüne yükselen dumanlar il merkezinden de fark edilirken, alevleri gören vatandaşlar panik yaşadı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yangına güçlükle müdahale ederken yaklaşık 10 itfaiye ekibi yangını 1 saat içerisinde kontrol altına aldı. Yangında Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de çalışma yaparak olay yerinde incelemelerde bulundu.

Öte yandan, yanan depoların, 50 milyon YTL'ye mal olması beklenen Tarihi Merinos Fabrikası'nın Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 'Atatürk Kongre Kültür Merkezi' ve Merinos Kültürpark'ı yapım alanları içerisinde kaldığı ve bu sebeple yıkılmasına karar verildiği öğrenildi.

Yangın sonrası polis, olayla alakalı çok yönlü soruşturma başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title