Haberler

Bursa: Süt Sığırcılığında Türk-israil İşbirliği

İsrail Başkonsolos Yardımcısı Moshe Kanfi, 'Mashaw' projesiyle bilgi ve birikimlerini tüm ülkelerle paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, Türk yetkilileri işbirliğine çağırdı.

İsrail Başkonsolos Yardımcısı Moshe Kanfi, 'Mashaw' projesiyle bilgi ve birikimlerini tüm ülkelerle paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, Türk yetkilileri işbirliğine çağırdı.

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tarafından düzenlenen 'süt sığırlarında reprodüksiyon ve meme sağlığı' kursuna İsrail Başkonsolos Yardımcısı Moshe Kanfi ve İsrailli uzman veterinerler katıldı. İsrail'de zorlu iklim şartlarıyla baş etmek ve sosyoekonomik meselelere çözüm üretmek için 1958 yılında başlatılan

'Mashaw' projesi hakkında bilgi veren Başkonsolos Yardımcı Moshe Kanfi, İsrail'in bilgi ve birikimlerini herkesle paylaşmak istediklerini söyledi. Kanfi, "1958 yılından bu yana Mashaw programları çerçevesinde önemli işler yapıldı. Bugüne kadar 10 bin Mashaw uzmanı çeşitli ülkelere giderek, bilgi ve birikimlerini aktarıp, program için destek arayışında bulundu. 7 yıl önce Çin'de Mashaw programlarıyla büyük çiftlikler kuruldu ve çok iyi sonuçlar alındı. Bu konuda Türkiye ile de birlikte çalışırsak iyi sonuçlar alabiliriz. Biz konsolosluk olarak her zaman yardıma hazırız. Uludağ Üniversitesi de bu konuyla yakından ilgileniyor ve bize elinden geldiğince destek veriyor. Bu çalışmaların daha sıkı şekilde sürmesini diliyorum" dedi.

İsrail'de yapılan sığırlarda üremede genetik yaklaşımlarla ilgili bilgi veren Reprodüktif Genetik Uzmanı Dr. Yoel Zeron ise, genetik çalışmalarda İsrail'in önemli yere sahip olduğunu söyledi. En iyi süt veren ineklerin ülkelerinde olduğuna dikkat çeken Zeron, "Yapılan çalışmalar sonucu ülkemizde yılda sığır başına 12 ton süt elde ediyoruz. Sığırlarda gebelik oranlarını da iyi seviyelere çıkardık ve bundan sonra bu oranların sürekliliğini sağlamayı hedefliyoruz. İsrail ve Türkiye'nin iklimleri bir birine oldukça yakın ve aynı çalışmalar Türkiye'de de yapılarak olumlu sonuçlar alınabilir. Bu sempozyumda bilgilerimizi paylaşarak, Türk yetkililerle işbirliği yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Seminerde danışman Nadav Galon da, İsrail'deki veteriner servisi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Seminer sonunda Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Hasan Batmaz, İsrail Başkonsolos Yardımcısı Moshe Kanfi'ye bir teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title