Haberler

Bursa: Sokak Çocuklarını Kültür Ve Sanatla Buluşturma Derneği Genel Merkezi Açıldı

"Sokak Çocuklarını Kültür ve Sanatla Buluşturma Derneği"nin genel merkezi açıldı.

"Sokak Çocuklarını Kültür ve Sanatla Buluşturma Derneği"nin genel merkezi açıldı.

Bursa'da, 28 Mart'ta kurulan derneğin açılış töreninde konuşan Dernek Başkanı Osman Güler, derneğin kurulma hedefinin, ailesinden kopmuş ya da kopma aşamasında olan sokak çocukların içlerinde saklı olan kültürel ve sanatsal yeteneklerini ortaya çıkararak, topluma kazandırmak olduğunu belirtti. Türkiye'nin geleceği açısından çocukların çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Güler, "Sokakta yaşayan çocukların içinde gizli kalmış, keşfedilmemiş yetenekleri ortaya çıkararak bir çalışma yaparsak bir gerçeği tedavi etmiş oluruz. Sokak çocukları için kültür ve sanatın içinde sevgi ve saygının yanı sıra tüm olumlu hasretleri bulabilirsiniz. Sokakta yaşamaya mecbur kalan bir çocuktaki kültür ve sanat konusundaki yeteneği yakalar ve onu bulunduğu boşluktan kurtarırsanız topluma en büyük iyiliği yapmış olursunuz. Dernek olarak, toplumdan itildiği için hayatını sokakta yaşamaya yönlendiren ya da sokakta suç unsuru olarak yaşamak zorunda kalan çocuklarımızın içinde gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkararak topluma hizmet etmeyi hedefliyoruz" dedi. Sokakta yaşayan çocukların tespit edilmesi için Bursa Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden yardım aldıklarını belirten Güler, sokakta yaşayan ya da sokakta yaşamaya eğilimli çocukları belirlemek için ayrıca anket hazırladıklarını ve bu anketi gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra muhtarlıklar ve okullar aracılığıyla uygulayacaklarını anlattı. Belirledikleri sokak çocuklarını topluma kazandırmak için tiyatro, resim, müzik gibi kültürel ve sanatsal etkinlikler ile bu çocukların ailelerine yönelik eğitimler düzenleyeceklerini anlatan Güler, bu konuda duyarlı olan tüm vatandaşların desteğini beklediklerini kaydetti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Yesari Vural da, sivil toplum örgütlerinin, toplum hayatının işleyişi açısından büyük önemi bulunduğunu açıkladı. Kurulan derneğin, sokak çocuklarının içindeki cevherin ortaya çıkarılması yönünden önemli faaliyetler gerçekleştireceğine gönülden inandığını dile getiren Vural, "Sokak çocuklarına hizmet konusunda ne kadar çok sivil toplum örgütü kurulursa emniyet güçlerinin toplum huzurunu sağlaması o kadar kolaylaşır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title