Haberler

Bursa: Shçek Yurdundaki Gıda Zehirlenmeleri

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (Shçek) Genel Müdürü İsmail Barış, Bursa'da, Kuruma Bağlı Çocuk Yuvası ile 3 Yetiştirme Yurdunda Kalan ve Yedikleri Yemekten Zehirlenen Toplam 174 Çocuğun Büyük Bölümü ile 9 Personelin Dün Gece Taburcu Edildiğini, Kontrol Amaçlı Tutulan 18 Çocuğun da Bugün Taburcu Edileceğini Açıkladı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, Bursa'da, kuruma bağlı çocuk yuvası ile 3 yetiştirme yurdunda kalan ve yedikleri yemekten zehirlenen toplam 174 çocuğun büyük bölümü ile 9 personelin dün gece taburcu edildiğini, kontrol amaçlı tutulan 18 çocuğun da bugün taburcu edileceğini açıkladı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Barış, SHÇEK olarak Bursa'da baktıkları toplam 267 çocuktan 0-12 yaş grubuna ait olanların Sırameşeler Çocuk Yuvası, 13-18 yaş grubunun ise Dr. Rüştü Burlu Erkek, Eşrefiler ve Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurtları'nda yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti.

Dün öğle yemeğinin ardından, çocuklarda bulantı, karın ağrısı ve kusma şeklinde gıda zehirlenmesi belirtilerinin ortaya çıktığını hatırlatan Barış, yedikleri yemeklerden etkilenen Sırameşeler Çocuk Yuvası'ndan 99, Dr. Rüştü Burlu Erkek Yetiştirme Yurdu'ndan 27, Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu'ndan 22 ve Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu'ndan 26 olmak üzere, toplam 174 çocuk ile 9 personelin, devlet hastaneleri ve özel hastanelerde tedavi altına alındığını ifade etti.

Hastaneye sevk edilenlerden çoğunun ayakta tedavi edildiğini kaydeden Barış, ''Bursa'da kurumumuza bağlı çocuk yuvası ve 3 yetiştirme yurdunda zehirlenen toplam 174 çocuğun büyük bölümüyle 9 personel kaldırıldıkları hastanelerden dün gece taburcu edildi. 18 çocuğumuz ise kontrol amaçlı tutuldukları hastanelerden bugün taburcu edilecek. Olayı duyduktan 8 saat sonra kente geldim ve çocukları ziyaret ettim. Bu olayın sonunda hayat kaybı söz konusu olmaması ve çocuklarımızdan da buna bağlı olarak bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmamış oluşumuz, sevindiricidir. Çocukların hepsinin sağlık durumlarında endişe edecek bir durum yok'' dedi.

Yemeklerin kurumlarındaki ve şirketin diyetisyenleri tarafından denetlendiğini açıklayan Barış, "Gıda zehirlenmesi sebebinin belirlenmesi için 24 ile 36 saatlik bir sürenin geçmesi gerekiyor. Bu sürenin sonunda hangi maddeye bağlı zehirlenme olduğu açıklanacaktır. Konuyla ilgili idari ve adli işlemler başlatılmış olup, genel müdürlükten de bir müfettiş görevlendirilecek. Yemek şirketi, sonuçlar ortaya çıkana kadar hizmete devam edecek. Bundan sonra herhalde daha titiz davranacaklardır. Şirketin kusuru çıkarsa ihale şartnamesinde ne varsa o mutlaka tecelli edecektir'' diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title