Haberler

'Birlikte Yaşamayı Başaramazsak Birlikte Ağlayacağız'

Güncelleme:

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde düzenlenen iftara katılan Şevki Yılmaz, burada yaptığı konuşmada çözüm sürecine değindi.

Süreci sabote etmeye çalışanlar olduğunu kaydeden Şevki Yılmaz, Bu toplum Çanakkale'de omuz omuza yaşamış. 30 sene dış güçlerin oyunu ile bir avucu oyuna getirirmiş. Şimdi barış sağlanacak, evet sağlanacak. Türk- Kürt kardeştir, bölmek isteyenler kalleştir. Allah'ın izniyle biz müslümanız, barış peygamberinin ümmetiyiz. Hiçbir peygamber barışı reddedemez diye konuştu.

BİRLİKTE YAŞAMAYI BAŞARAMAZSAK SONRA BİRLİKTE AĞLAYACAĞIZ

İnsanların birlikte yaşamayı öğrenmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü

Kürt, Türk, Arap, bu ülkenin insanına sesleniyorum. Birlikte yaşamayı başaramazsak sonra birlikte ağlayacağız. Sadece Türk ağlamayacak, Kürt, Arap da ağlayacak. Çünkü İsrailli, Avrupalı hepimize düşman. Bu ülkeyi kıskanmayan yok. Çünkü Türkiye çok kıymetli toprak. Dünyanın ikinci vatanı. İnsanlık Mekke'den doğdu, yayıldı. Hz Adem Havva orda buluştu. İlk vatan orası. Ama ikinci vatan Çin'den, Hindistan'dan, Avrupa'dan önce bütün insanlık, Cizre'den Şırnak'tan yayıldı. Hz. Nuh kabrini gidin görün, Cizre'dedir. Onun için Alman'ın da Avrupalı'nın da gözü Türkiye'de. Bu Türkiye öyle yatarak, birbirine düşerek korunmaz. Vatan çok önemli. Dinsiz vatan olmaz, vatansız din olmaz. Dinsiz devlet olmaz, devletsiz din olmaz. Bu ceset ile ruha benzer.

GEZİ PARKI'NDAKİLER ALDATILMIŞ

Gezi Parkı'nda yaşanan gelişmeler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yılmaz, Onlar mazlum, onlar aldatılmış, onlar düzenin esrarkeş, eroin kurbanları. Onlar bir gün mutlaka Gezi Parkı'nda gezmeyi bırakacak. Allah'ın İslam Ovası'nda Kuran'ın Gezi Park'ında gezecekler. O barışın ne olduğunu o zaman anlayacaklar. Bunu hükümet yapacak. Bunu iktidarlar yapacak dedi.

PKK'LIYI BU ÜLKENİN MEKTEPLERİ YETİŞTİRİYOR

Hakkari'ye gidip araştırma yaptığını dile getiren Yılmaz, PKK'nın özel okulu ve lisesi bulunmadığını belirterek, Hakkari İmam Hatip'e giden çocuk terörist değil, polis taşlamıyor. Hakkari cemaatin okuluna, kuran kursuna giden çocuk taşlamıyor. Hakkari'nin lisesine, ortaokuluna giden çocuk terörist oluyor. Demek ki PKK'lıyı bu ülkenin mektepleri yetiştiriyor. Gezi Parkı'ndaki gençleri bu ülkenin mektepleri yetiştiriyor. Onun için eğitim seferberliğini Başbakanımız'ın dediği gibi dindar nesil projesini süratle hayata geçirmezsek Türkiye zengin olur, ama Avrupalı gibi ne akraba, ne ziyaret, ne bayram olur. Böyle zenginliği ne yaparsın kardeşim Fakirlik de çok tehlikeli ama, maneviyatsız zenginlik de çok tehlikeli dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şevki Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title