Haberler

Bursa Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Bursa şehidini gözyaşlarıyla uğurladıMardin'in Nusaybin İlçesi'nde, teröristler tarafından bir binaya yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı'nın (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz, bugün memleketi olan Bursa'da gözyaşları ve ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Bursa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, teröristler tarafından bir binaya yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı'nın (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz, bugün memleketi olan Bursa'da gözyaşları ve ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Nusaybin İlçesi'nde güvenlik kuvvetlerinin sürdürdüğü operasyonlarda teröristler tarafından bir binaya yerleştirilen EYP'nin patlatılması sonucu yaralanan Bursalı Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Acı haber dün akşam Merkez Yıldırım ilçesi Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın tarafından, Şehit Poyraz'ın annesi Ezine ve babası Yakup Poyraz'ın yaşadığı Ulus Mahallesi 7'nci Uğur Sokak'taki baba evine iletildi. Görev yeri Adıyaman olan ve bir süre önce geçici görev ile Silopi ve Cizre'de de görev yapan Şehit Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz'ın cenazesi bugün askeri uçak ile Yenişehir Havaalanı'na oradan da helallik alınması için baba evine getirildi. Şehidin baba evindeki törene ailesi Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, askerler ve akrabaları ile mahalle sakinleri katıldı. Duaların okunmasının ardından cenaze ikindi namazının ardından yapılacak resmi tören için Mihraplı Cami'ne getirildi.

Buradaki törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekili Osman Mestan, CHP Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Jandarma Garnizon Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları ile yanı sıra yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Şehidin annesi Ezine, babası Yakup, kardeşi Yeşim Poyraz ile nişanlısı Simeyra Okur'un taziyeleri kabul ettiği cenaze töreni sonrası Şehit Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz'ın cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top aramasına konuldu. Cenaze daha sonra araç ile Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Cenaze törenine katılanlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarken, geniş güvenlik önlemleri alan polis, camiye gelenleri aradı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erkan Aydın Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title