Haberler

Bursa Sanatçılarını Anıyor

Bursa’nın bağrından çıkan ve sinemadan tiyatroya gezekten gazino kültürüne kadar ülkeye mal olmuş sanatçıları gelecek kuşaklara aktarmayı konu alan ‘Sahne Bursa’ adlı sergi açıldı.

Bursa'nın bağrından çıkan ve sinemadan tiyatroya gezekten gazino kültürüne kadar ülkeye mal olmuş sanatçıları gelecek kuşaklara aktarmayı konu alan 'Sahne Bursa' adlı sergi açıldı.

Sanatçı şehri Bursa, Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi tarafından hazırlanan bir sergiyle daha öne çıktı. Açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın eski belediye başkanları Ekrem Barışık ve Erdoğan Bilenser, Tiyatro Sanatçısı Erkan Can'ın da katıldığı 'Sahne Bursa' sergi, Bursa'nın bilinen ilk tarihlerinden bugüne sanat dünyasının perdesini aralıyor. Sergide tiyatrodan ortaoyununa, Karagöz gölge oyunundan sinemaya, gezekten gazino kültürüne kadar Türk sanat dünyasına damgasını vuran sanatçılarla Bursa'nın bir sanat beşiği olduğu gözler önüne seriliyor.

Başkan Recep Altepe, Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Bimen Şen, Yıldırım Gürses, Recep Birgit, Adnan Şenses, Nigar Uluerer, Burhan Dikencik ve İlhan İrem gibi unutulmaz seslerin sevenleriyle buluşacağını ifade etti. Daha önce gün ışığına çıkmamış fotoğraflar, sanatçı kostümleri, taş plaklar, sinema ve gazino afişleri ile zenginleştirilmiş serginin gerçekleştirilen canlandırma ile ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacağını belirten Başkan Altepe, "Sanatçı posterlerinin bulunduğu fotoğraf alanı da sanatseverlere keyifli bir hatırayı geleceğe taşıma şansı sunacak. Bu birikimleri topladık. Gelecek kuşaklara sergiyle aktarmayı planlıyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tiyatro Sanatçısı Erkan Can ise, insanların gelip geçici olduğunu, fakat sanat birikiminin sonsuza kadar yaşayacağını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi'ne sanata ve sanatçıya verdiği değer için teşekkür eden Can, serginin ilerleyen günlerde müze halini almasını hayal ettiğini anlattı.

Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez de, 6 aylık bir emeğin sonucunu görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Recep Altepe Erkan Can Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title