Haberler

Bursa Sağlık Müdürü Yamalı: -"hedefimiz, Bizim Gibi Sağlık Kurumları ve Hastaneleri Çok Fazla Olan Metropollerin Başarmakta Zorlandığı Bebek Dostu İl Unvanını Almaktır"

Bursa Sağlık Müdürü Serhat Yamalı, Sağlık Kurumları ve Hastaneleri Çok Fazla Olan Metropollerin Başarmakta Zorlandığı "Bebek Dostu İl" Unvanını Almayı Hedeflediklerini Bildirdi.

Bursa Sağlık Müdürü Serhat Yamalı, sağlık kurumları ve hastaneleri çok fazla olan metropollerin başarmakta zorlandığı ''Bebek Dostu İl'' unvanını almayı hedeflediklerini bildirdi.

Yamalı, yaptığı yazılı açıklamada, kamu ve özel hastaneler başta olmak üzere sağlık ocaklarında yapılan eğitimlerle ''Bebek Dostu İl'' olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Zübeydehanım Doğumevinden Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine, Uludağ Üniversitesi'nden Karacabey Devlet Hastanesine kadar Bursa'daki ''Bebek Dostu Hastane'' unvanını alması gereken bütün hastanelerin, yaptıkları çalışmalar ve hastane çalışanlarının gayretleriyle bu unvanı almayı başardığını belirten Yamalı, ''Şimdiki hedefimiz, bizim gibi sağlık kurumları ve hastaneleri çok fazla olan metropollerin başarmakta zorlandığı Bebek Dostu İl unvanını almaktır'' dedi.

Yamalı, binde 8 civarındaki bebek ölüm oranıyla Türkiye'deki diğer şehirlere göre çok iyi durumda olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''AB ülkeleri standardındaki bu rakam da gösteriyor ki, hem sağlık personelimiz hem de anneler, bebeklerin sağlığı konusunda son derece duyarlı davranmaktadır. Büyük marketlere, alışveriş merkezlerine ve toplu ulaşım araçlarına müdürlüğümüz tarafından tanıtım afişleri asılmıştır. Gazete, dergi, TV ve radyolarıyla yerel medyamızın da desteğini alarak bir Avrupa şehri olan Bursa'nın sağlık alanında da her zaman en üst düzeylere gelmesini sağlamak, öncelikli hedefimizdir.''

Açıklamada, ''Bebek Dostu İl'' unvanının, bugüne kadar toplam kırk yedi ile verildiği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title