Haberler

Bursa: Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Bursa Temasları...(2)

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'de ilaç sıkıntısı olmadığını, vatandaşlara cömertçe ilaç verildiğini belirterek, "2002 yılında 769 milyon kutu olan ilaç sayısı bir milyar 200 bin kutuya çıkmıştır. Bunu hükümetimiz vatandaşa temin etmiştir. 30 milyon SSK'lı ve 10 milyonun üzerinde yeşil kartlı vatandaşımız hayatında ilk defa ilaca bu kadar kolay ulaşmıştır" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı binasında 5. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen toplantıya katılan Sağlık Bakanı Akdağ, uygulamaların sürdürülebilmesi için bir takım tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Bu tedbirleri geri ödeme kurumları, Maliye Bakanlığı ve SSK'nın alacağını belirten Akdağ, "Vatandaşımız hiçbir dönemde olmadığı gibi bu dönemde ilaca kolay ulaşmaktadır. İlacını kolay almaktadır. Detaylarla ilgili uygulamalardan bazı problemler çıkıyorsa da bunlar bakanlığımızla diğer bakanlıklarımız arasında görüşülerek çözüme bağlanmaktadır. Ama şu toplam rakamları lütfen dikkate alalım. 769 milyon kutu ilaçtan 1 milyar 200 bin kutu ilaca çıkmışız. Artık Türkiye'de vatandaşa ilaç, cömertçe verilmektedir. Ama söylediğim gibi bazı tedbirler alacağız" diye konuştu.

Maliye Bakanlığı'nın liste yayınlayarak bazı ilaçları ödeme listeden çıkartmasını değerlendiren Bakan Akdağ, "Ateş düşürücü, ağrı kesici bir ilaç var. Bunun piyasa değeri, bugünün rakamları ile 1,5 YTL. Aynı ilacı bir bardağın içine atıp köpürterek elde ederseniz o zamanda 5.5 YTL. Şimdi soruyorum size. Kendi cebinizden verseniz köpürme parası olarak 5.5 YTL öder misiniz? Aslında kamu maliyesi de SSK da vatandaşın primlerinden, vergilerinden oluşan bir finansı yönetir. Vatandaşımız şundan emin olmalı. Biz AK Parti olarak vatandaşımızın ilaca ulaşması konusunda, bugüne kadar büyük kolaylıklar getirdik. Bundan sonra da bu kolaylıkları geliştirerek devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin demokrasilerde zaman zaman yaşanan zorlama partilerden biri olmadığını söyleyen Akdağ, "AK Parti milletin bağrından çıktığı için kısa sürede büyük başarılara imza attı. Türkiye'nin demokrasi tarihinde, 4 senelik iktidardan sonra yıpranmayan parti hemen hemen yoktur. Ama AK Parti, 4 senelik iktidar sonrasında, milletin büyük bir kısmının desteğini arkasında bilerek, enerjisini her geçen gün yenileyerek, azmi her geçen gün artarak, millete, ülkeye hizmete devam etmektedir. Bundan dolayı çok mutluyuz. Ülkenin refahı insanımızın mutluluğu için hizmetlere devam edeceğiz. Yeter ki siyaseti birilerinin arzu ettiği gibi kaygan zeminlere, çatışmalı ortamlara, karanlık noktalara yeniden taşımayalım. AK Parti olarak böyle bir şeye hiç niyetimiz yok. Kim memleketi o eski çatışma ortamına götürmeye çalışırsa çalışsın, biz bu doğrultuya cephemizi çevirmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title