Haberler

Bursa Ramazana Hazır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ramazanda kentin farklı noktalarında kurulacak çadırlarda her gün 10 bin kişiye iftar yemeği verileceğini bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ramazanda kentin farklı noktalarında kurulacak çadırlarda her gün 10 bin kişiye iftar yemeği verileceğini bildirdi.

Altepe, Gölpark Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Bursa olarak ramazan ayına hazır olduklarını belirterek, her yıl olduğu gibi etkinliklerin Merinos Parkı'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

Ramazanın en güzel şekilde karşılanıp, maneviyatının yüksek tutulması için büyük etkinlikler hazırlandığını ifade eden Altepe, şöyle konuştu:

"Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı ramazan, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Şehr-i Ramazan' programı ile çok manevi bir iklimde yaşanacak. Emir Sultan, Molla Fenari, İsmail Hakkı Bursevi hazretlerinin öğretileriyle yönünü belirlemiş, bu maneviyatla yoğrulmuş bir şehir olan Bursa'da, her yıl olduğu gibi bu yıl da toplumun tüm kesimlerini kaynaştıran etkinlikler düzenlenecek. Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki otopark, Emirsultan Meydanı, Görükle İçi, Alemdar Mahallesi, Çınarönü Mahallesi, Hamzabey Camii ve Uludağ Üniversitesi içinde 2 ayrı noktaya kurulacak iftar çadırlarında her akşam 10 bin kişiye iftar yemeği verilecek. Sosyal hizmetler dairesi başkanlığı tarafından 17 ilçede belirlenen 60 bin kişiye gıda paketi dağıtılacak."

Ramazan ayı boyunca birlik beraberlik sofralarının sadece Bursa'da kurulmayacağını dile getiren Altepe, "Anadolu'nun farklı şehirlerinde ve iş adamlarının sponsorluğunda Batum ve Balkan ülkelerinde de kurulacak, böylelikle ramazan iklimi tüm Osmanlı coğrafyasına yayılacak." dedi.

Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir program hazırlandığının altını çizen Başkan Altepe, orta oyunu, meddah, ilahiler, çocuk tiyatrosu, çeşitli yarışmalar, Kuran-ı Kerim tilavetleri, tasavvuf müziği konserleri ve tiyatro gösterileriyle coşkulu bir ramazan geçireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe Merinos Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title