Haberler

Bursa: Polisten Hayvan Pazarında 'Sahte Para' Uyarısı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Ekipleri, Kurban Bayramı Öncesi Hayvan Pazarlarında 'Sahte Para' Uyarısı Yaptı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında ''sahte para'' uyarısı yaptı.

Sabah saatlerinde Soğanlı Mahallesi'nde kurulan Hayvan Pazarı'na gelen ekipler, ilk olarak tüm hayvan satıcılarını topladı. Ardından Merkez Bankası tarafından üzerinde sahte paralarla ilgili bilgi bulunan broşürleri dağıtan ekipler, satıcıları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hayvan çadırlarını tek tek gezen mali büro ekipleri, paraları satıcılara göstererek alışveriş sırasında sakin olmalarını ve şüphelendikleri durumda 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi.

Yaklaşık 300 broşür dağıtan ekipler, gerçek para ile sahte parayı karşılaştırıp aralarındaki farkları anlattı. Hayvan satıcılarını mecbur kalmadıkça çekle satış yapmamaları konusunda da uyaran ekipler, çekle yapılan satışlarda müşteriyi kısa süre bekletip çekin yaprağını Merkez Bankası'nda inceletmenin daha sağlıklı olacağını ifade etti. Ayrıca hayvan satıcıları, şüpheli durumlarda polis ve jandarmaya zaman geçirmeden ihbarda bulunmaları konusunda uyarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title