Haberler

Bursa: Papa İçin İstanbul'a Giden Helikopterler Sis Sebebiyle Orhangazi'ye İndi

Papa için alınan güvenlik tedbirlerine katılmak maksadıyla İstanbul'a gitmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na ait 2 helikopter, kesif sis sebebiyle Orhangazi'ye indi. 8 kişilik mürettebatı ile Orhangazi'de göl kenarındaki model uçak pistine inen helikopterler, yaklaşık 2 saat bekledikten sonra İstanbul'a uçtu.

Papa için alınan güvenlik tedbirlerine katılmak maksadıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nın Ankara Gölbaşı'ndaki pistinden havalanan 2 Skorsky helikopteri, Orhangazi yakınlarında havanın sisli olması yüzünden zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Sabah saat 10.30 sıralarında Ankara'dan havalanan ve İstanbul'a gitmek isteyen polis helikopterleri, saat 12.00 sıralarında Orhangazi yakınlarına vardı. Helikopterler yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin oldukça düşmesi nedeniyle Orhangazi'de iniş için uygun bir yer aramaya başladı. Helikopterlerden birisi Orhangazi Belediyesi'ne ait İznik Gölü kıyısındaki model uçak pistine iniş yaparken, diğer helikopter önce Orhangazi Stadyumu'na ardından göl kenarındaki model uçak pistine indi.

Toplam 8 kişilik mürettebatı ile uçuş yapan helikopterler, yaklaşık 2 saat Orhangazi'de sis yoğunluğunun kalkmasını bekledi. Daha sonra yeniden havalanarak İstanbul'a hareket etti. Helikopterlerin Orhangazi'de kaldığı süre içinde Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı yetkilileri mürettebata eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title