Haberler

Bursa: Otopazarında Kaçak Otomobil Avı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri, Çalı'da Bulunan Oto Pazarına Operasyon Düzenledi. 14 Tim ve 60 Polisin Katıldığı Operasyonda, Oto Pazarı Giriş ve Çıkışları Kapatılarak, Otomobillerin Şaşe ve Plakaları Tek Tek Kontrol Edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Çalı'da bulunan oto pazarına operasyon düzenledi. 14 tim ve 60 polisin katıldığı operasyonda, oto pazarı giriş ve çıkışları kapatılarak, otomobillerin şaşe ve plakaları tek tek kontrol edildi.

Cumartesi ve pazar günleri Çalı Beldesi'nde kurulan oto pazarından çok sayıda şaşe numaraları değiştirilmiş otomobillerin satıldığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, pazarın bir süre dolmasını bekledi. Ardından 14 tim ve 60 polisten oluşan ekiple oto pazarının giriş ve çıkışlarını kapatan sivil ve resmi polis ekipleri, pazarda bulunun araçların kaputlarını açarak şaşe ve ruhsatlarını tek tek kontrol etti. Ayrıca otomobillerin plaka sorgularının da yapıldığı operasyonun, gün boyunca devam edeceği bildirildi.

Asayiş Şube, Sokak Timleri, Çevik Kuvvet, Oto Hırsızlık, Yankesicilik ve Dolandırıcılık, ve Trafik ekiplerinin katıldığı operasyonda; yaklaşık 2 bin 500 araç kontrol edilecek.

Oto pazarından otomobil alan vatandaşların mağdur olmaması ve suçluların yakalanabilmesi için yürütülen operasyon çerçevesinde, vatandaşların bilinçlendirilmesi için broşür de dağıtıldı.

Broşürlerde otomobillerin zorunlu trafik sigortasının yaptırılması istenirken, gaz pedalıyla direksiyon arasına baston kilit taktırılması veya alarm taktırılması tavsiye edildi. Otomobil alırken araç sahibiyle yüz yüze görüşülmesini isteyen polis ekipleri, ruhsatın araç içerisinde bulundurulmaması konusunda uyardı. Otomobil anahtarlarının kısa süreli de olsa araç üzerinde bırakılmamasının istendiği broşürde, kaza esnasında inerken anahtarı sürücünün yanına alarak arabadan inmesi gerektiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title