Haberler

Bursa: Ölümüne Bahşiş Mücadelesi

Bursa'da, nikah dairesinin önünü mesken tutan 8-12 yaş grubu çocuklar, gelin arabalarından bahşiş alabilmek için

Bursa'da, nikah dairesinin önünü mesken tutan 8-12 yaş grubu çocuklar, gelin arabalarından bahşiş alabilmek için

kendilerini otomobillerin önüne atıyor.

Kültürpark içerisindeki Osmangazi Belediyesi'nin Nikah Dairesi'ndeki hafta sonu yoğunluğunu fırsat bilen küçük çocuklar, evlilik cüzdanı almaya gelen gelin ve damatların arabalarının önlerine atlayarak sıkışık trafikte zor anlar yaşanmasına sebep oluyor. Belli bir grup çocuğun Kültürpark Nikah Sarayı önünde beklediği anlatan vatandaşlar, "Burada daha önce de bahşiş almak için arabaların önüne atlayan çocuklar yüzünden kazalar meydana geldi. Polisler zaman zaman gelip küçük çocukları uzaklaştırıyor. Ancak hafta sonu yoğunluk olunca ve polisler ayrılınca nikah dairesinin önünde yeniden peydahlanıyorlar. Alt mahallerden gelen çocuklar, zarf alabilmek için birbirleriyle mücadele ediyor. Hafta sonu günde 20-25 nikah merasiminin yapıldığı göz önünde bulundurulursa, buradaki zarf mücadelesinin önemi de ortaya çıkıyor. Yoğunluk olan günlerde sürekli polis ekibi bulundurulmasının faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Bu arada Kültürpark giriş kapısındaki özel güvenlik görevlileri de trafiğinde aksamasına yol açan çocuklara müdahale etmekte yetersiz kalıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title