Haberler

Bursa: Oks Sınavında Bursalı Şampiyonlar Aynı Puanı Aldılar

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında (OKS) Türkçe-Matematik puan türünde Türkiye beşincisi olan Murat Pasin ve Berna Özlem 99 soruyu bilerek aynı dereceyi paylaştı.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında (OKS) Türkçe-Matematik puan türünde Türkiye beşincisi olan Murat Pasin ve Berna Özlem 99 soruyu bilerek aynı dereceyi paylaştı.

Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS) Bursa birinciliği sevincini iki öğrenci yaşadı. Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu öğrencisi Berna Özlem ve Murat Pasin ile birlikte Türkçe-Matematik puan türünde 493.678 ve Fen-Matematik puanında da 493.046 puan alarak Türkiye 5.si ve Bursa 1.si oldular. Berna Özlem OKS'de derece yapmanın sevincini ve gururunu ilk olarak ailesi ve dershane öğretmenleriyle paylaştı. Matematikten sadece bir soruyu yanlış yaparak, elde ettiği derecenin sevincini yaşayan Berna Özlem, Galatasaray Fen Lisesi'ni kazanmayı istediğini belirterek, ileride de, endüstri mühendisliği bölümünü kazanmayı hedeflediğini belirtti. Bir yıl boyunca planlı ve programlı ders çalışarak, başarıya ulaştığını ifade eden Özlem, "Kültürel ve Sosyal etkinliklerden hiçbir zaman geri kalmadım. Sadece ağırlık vermem gereken derse daha fazla önem verdim ve başardım. İlköğretim birinci sınıftan itibaren çalıştım. 10 yıldır bale eğitimi alıyorum. Bu sene de baleden vazgeçmedim, ancak ağırlığı derslerime verdim. Ayrıca arkadaşlarımla da buluştum, sinemaya da gittim. Sosyal aktiviteler beni stresten uzak tuttu. Ben sadece kendime güvendim, kendimi nerede görmek istediğimi belirledim. Bunun sonucunda başarı geldi. Başarım nedeniyle mutlu ve huzurluyum'' dedi.

Berna Özlem'in Makine Mühendisi babası Erbil Özlem ile annesi Penguen AŞ Mühesebe Müdürü Nevin Özlem'e dershane yönetimi tarafından çiçek verildi. Baba Erbil Özlem, kızının sürekli planlı ve düzenli olarak ders çalıştığını bildiği halde, bu derecede başarının gelmesinin kendisine süpriz olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title