Haberler

Bursa'nın ve Balkanlar'ın Gönül Sultanları" Okuyucuyla Buluştu.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, Bursa’nın ve Balkanlar’ın Gönül Sultanları isimli kitabını okuyucuyla buluşturdu.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, Bursa'nın ve Balkanlar'ın Gönül Sultanları isimli kitabını okuyucuyla buluşturdu.

Seyyid Usul Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve çok sayıda kitap meraklısı vatandaş katıldı. Etkinlikle Bursa'nın önemli manevi kişilerinden bahseden Prof. Dr. Mustafa Kara "Bursalı gönül sultanlarını 3 grupta topluyoruz, bunlardan birincisi Bursa'ya sonradan gelip Bursa'da vefat eden gönül sultanlarıdır. Bu gönül sultanları arasında en önemlileri; Buhara'dan gelen ve vefat edene kadar Bursa'da yaşayan Emir Sultan ve o dönemin Bulgaristan'dan gelen İsmail Hakkı Bursevi'dir. İkinci grup ise Bursa'da doğan, dergahını burada kuran ve vefat edenleridir, en meşhuru Hazreti Üftade'dir. Üçüncü grup ise Bursa'da ki dergahlardan eğitimini alıp, dergahlarını başka şehirlerde kuranlardır. Bunlardan en meşhuru Aziz Mahmut Hüdayi'dir. Bursa'da tahsilini tamamladıktan sonra İstanbul'a giderek dergahını orada kuruyor ve vefat ediyor. Niyazi-i Mısri de bu gruptandır. Malatya'da doğdu, tahsili için birçok şehir geziyor ve Kahire'ye gidiyor, oradan İstanbul'a geliyor, fakat tasavvufi yolculukta mürşid aramaktan vazgeçmiyor. En son aradığını Antalya'da Elmalı'da buluyor. Orada eğitimini tamamlıyor. Kader onu Bursa'ya getiriyor ve dergahını Ulucami'nin kıble tarafında kuruyor, orası Mısri dergahının arsasıdır" açıklamalarında bulunarak kitabın içinden önemli noktaları okuyucuyla paylaştı.

Osmangazi Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi işbirliğiyle her ay iki kere söyleşi gerçekleşecek olan Seyyid Usul Kültür Merkezi'nde katılımcılara "Bursa'nın ve Balkanlar'ın Gönül Sultanları" kitabını yazan Prof. Dr. Mustafa Kara, kitabın içerisinde bulunan hat sanatıyla yapılmış eserlerin sahibi Mahmut Şahin ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar kitabı imzalayarak orada bulunan okuyuculara hediye etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Mustafa Dündar Mustafa Kara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title