Haberler

Bursa'nın Turizm Değerleri Açığa Çıkıyor

Karacabey'de Selçuklu ve erken Osmanlı mimarisinde 1394 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Issız Han, butik otel konseptinde yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, "Bursa'mızın turizm değerlerini dünyaya tanıtacağız" dedi.

Bursa'nın Karacabey ilçesi Gölkıyı Mahallesinde, Uluabat Gölü'nün kuzey sahilinde bulunan 625 yıllık Issız Han, restorasyonu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanarak butik otel konseptinde turizme açıldı. Hollanda, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Japonya'dan yabancı turistlerin yanı sıra Türkiye'nin pek çok şehrinden yerli turistlerin de ilgi gösterdiği tarihi otelde incelemelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, Issız Han İşletmecisi Ümera Oral'dan bilgi aldı.

Mustafakemalpaşa ve Karacabey'deki halk buluşmaları sonrasında Gölkıyı Mahallesinde bulunan Issız Han'ı ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, "Tarihi İpek yolu üzerinde Yıldırım Beyazıd Han tarafından Ulucamii'den 5 yıl önce yaptırılan Issız Han, yerden ısıtmasından pencerelerine kadar kendi döneminde pek çok yeniliklere imza atarak bugünlere kadar ulaşmıştır. Uluabat Gölü'nün kuzey sahilinde Issız Han'ın bulunduğu bölgemizin dört bir tarafı Eski Karaağaç Leylek Köyü, Kuş Cenneti, Karacabey Longoz, Ihlamur ve Defne Ormanları, Mustafakemalpaşa Suuçtu Şelalesi ve Gölyazı gibi doğal güzellikleriyle ülke ve dünya turizmine açılmayı bekliyor. TÜRSAB ile birlikte önümüzdeki günlerde Türkiye'nin en büyük tur operatörlerini Bursa'da ağırlayacağız. Bursa bir taraftan sanayide ekonominin çok önemli bir şehri, diğer taraftan tarım ve tarıma dayalı sanayide öncü bir şehir, bununla birlikte önemli bir turizm potansiyelini sahip bir şehir. Tüm bunlara bakıldığında ülkemizin 2023 hedeflerinden bahsedildiğinde Bursa'yı göz ardı edemeyiz" dedi.

Tarım, turizm ve teknolojiyi ele aldıkları 3T vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, "3T vizyonunda yer alan turizm konusunda bölgemizin turizm değerlerini açığa çıkarmayı sürdürüyoruz. Eski Karaağaç Leylek Köyü, Uluabat Gölü, Kuş Cenneti, Karacabey Harası, Longoz, Ihlamur ve Defne Ormanları, Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu ile keşfedilmeyi bekleyen doğal harikalar Karacabey'de eskiden kervansaray olarak hizmet vermiş ve yıllarca mezbelelik olarak atıl vaziyette duran Issız Han, ciddi bir yatırımla bugünkü butik otel konsepti haline gelmiştir. Issız Han'ın Karacabey'in turizm ataklarında önemli bir istasyon olacağına inanıyorum. Issız Han'ı öncelikle Karacabeyli ve Bursalı hemşehrilerim ile ülkemizin pek çok bölgesindeki yerli turistlerimizin görmesini tavsiye ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karacabey Han Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title