Haberler

Bursa'nın Manevi Değerleri Dvd ile Tanıtılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve İl Müftüsü Mehmet Emin Ay tarafından okunan "Kubbelerden Semaya Bursa Selatin Camileri ve Kuran-ı Kerim Tilaveti" DVD'si, kentin manevi ve ruhani değerlerini tanıtacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu DVD, Emir Buhari Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın somut olmayan mirasına bir eser daha kazandırıldığını ifade ederek, "Kent belgeliğimize güzel bir eser kazandırıldı. Bursa'nın selatin camilerinden, Emir Sultan'dan, Üftade Tekke'den en özellikli eserleri İl Müftümüzün güzel sesiyle ve katkılarıyla bir tanıtım DVD'sinde bir araya getirilerek Bursa'nın kültürüne ve kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan önemli muhteşem bir eser oluşturuldu" ifadesini kullandı.

Bursa'nın dünyaya tanıtımına büyük önem verdiklerini vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar bir yandan han, hamam, medrese, imaret, tekkeler, camiler, şifahaneler, köprüler ve sivil mimarlık örneği yapılar başta olmak üzere tüm değerlerimizi ayağa kaldırırken, bir yandan da somut olmayan mirasımızla ilgili edebi eserleri de hazırlayarak, kent belgeliğine de her geçen gün yeni bir eser kazandırıyoruz. Kent belgeliğine kazandırılan 300'üncü eserin Bursa'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan eserde, şehrin ruhaniyetli insanları gün ışığına çıkarıldı. Emir Sultan ve cami, Hazreti Üftade ve Üftade Tekkesi ile Ulu Camii, Orhan Camii, Yeşil Camii, Yıldırım Camii, Muradiye Camii ve Çekirge Murat Hüdavendigar Camii'nin en güzel şekilde tanıtımı yapıldı. Eser görüntülü ve sesli olarak iki ayrı versiyonla oluşturuldu. Bursa'ya yakıştı ve Bursa'nın tanıtımında güzel bir argüman oldu."

Ay ise eserde 8 cami, bir tekkenin görüntüleri ile hem Türkçe hem de İngilizce kısa tanıtımlarının ve bir de Kur'an-ı Kerim tilavetinin yer aldığı bilgisini verdi.

Tilavetin anlamının da hem Türkçe hem İngilizce olarak eserde bulunduğunu aktaran Ay, "Müftülük olarak, Bursa'nın manevi mirasının tüm dünyaya tanıtılması amacıyla hazırlanan projeye ve müftülüğe her türlü desteği sağlayan Altepe'ye teşekkür ediyoruz. Projenin, İl Müftülüğü personeli Ali Haydar Yıldırım'ın yönetmenliğinde gerçekleşmesi de sevindiricidir" ifadesini kullandı.

Müftü Ay, projenin danışmanlığını ise kendisinin üstlendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Emin Ay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title