Haberler

Bursa: Minibüslerde Çile Büyüdü

Bursa'da, eski garajdan 47 semte her gün 100 binden fazla yolcu taşıyan şehiriçi minibüslerine Kent Meydanı Projesi'nde yer verilmemesi büyük bir sıkıntıyı gündeme getirdi. Yıkım sebebiyle eski peronlarından çıkarılan yaklaşık 700 minibüsün Gençosman Kavşak içindeki alana alınmasının ardından, yaşanan kilitlenmeyi dağıtmak için minibüslerin iki gruba ayrılması da sıkıntıyı gidermedi.

Bursa'da, eski garajdan 47 semte her gün 100 binden fazla yolcu taşıyan şehiriçi minibüslerine Kent Meydanı Projesi'nde yer verilmemesi büyük bir sıkıntıyı gündeme getirdi. Yıkım sebebiyle eski peronlarından çıkarılan yaklaşık 700 minibüsün Gençosman Kavşak içindeki alana alınmasının ardından, yaşanan kilitlenmeyi dağıtmak için minibüslerin iki gruba ayrılması da sıkıntıyı gidermedi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın şehrin doğu tarafından gelen minibüsleri Gökdere üzerinden Elmasbahçe içine verip, Uluyol Gelibolu sokaktan Ankara Yolu'na çıkartma alternatifi de çare olmadı. Öğle saatlerinde başlayan B planı da mahalle aralarında minibüslerin uzun kuyruklar oluşturmasına, Yıldırım İlçesi'ndeki mahallelerden şehir merkezine gelmek isteyen vatandaşların 25 ila 30 dakika ara sokaklarda beklemesine sebep oldu.

Ankara Yolu Toprak Seramik önüne getirilen minibüslere binmek isteyen yolcular da Gençosman Kavşak içerisinde uzun süre semtlerine gidecek araçları aradı. Hiçbir bilgilendirici levha konulmadan başlayan B planında kahyalar, doğu tarafına gidecek vatandaşları sesli olarak ikaz ederek 200 metre ileriye gönderdi. Vatandaşlar sıcak havada yeni uygulamanın çok büyük çile haline geldiğini ifade ederek, belediye yetkililerine tepki gösterdi. Uygulamanın tam bir çile halini aldığını ifade eden vatandaşlar, "Böyle bir keyfi uygulama, vatandaşa eziyet veren düzenlemeye ilk defa şahit oluyoruz. Garajın karşısında çok geniş boş alanlar dururken, 200 metre ileriye yürütmek, gelirken de mahalle aralarında yarım saat fazladan vakit harcatmak, ticaret bölgesini kilitlemek nasıl bir çözüm anlayışı idrak edemiyoruz. Binlerce insan çoluk çocuk Ankara yolunda ziyan oluyoruz. Bu uygulama minibüsçüleri bezdirmek için yapılıyorsa, zararı çeken vatandaştır bilinmesini istiyoruz" dedi. Minibüsçüler Odası ise, uygulamayla alakalı görüş bildirmekten kaçındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title