Haberler

Bursa Milli Eğitim Müdürü Gülsar Tarım Meslek Lisesinde

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Tarım Meslek Lisesini Ziyaret Etti

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Tarım Meslek Lisesini ziyaret etti.

Gülsar, ziyarette, Bursa Tarım Meslek Lisesinin kurulduğu 1891 yılından bu yana yaklaşık 120 yıldır teknisyenler ve çiftçileri eğiterek Türk tarımına öncülük ettiğini söyledi.

Bugüne kadar okuldan mezun olan öğrencilerin, hayvancılık, tarımsal üretim, gıda teknolojisi, laboratuvar gibi alanlarda modern tarım teknikleriyle eğitim gördüğünü ifade eden Gülsar, öğretmenlerle görüşmesi sırasında 'El yordamıyla çalışma sistemi artık ömrünü tamamladı. Günümüzde planlı ve programlı çalışma ön plana çıkıyor. Sizlerin de planlı ve programlı çalışarak birçok kaliteli proje üretmenizi arzu ediyorum' dedi.

Okulu yakından görme imkanı bulduğunu belirten Gülsar, dersliklerin, yemekhanenin ve okulun genelinde yapılan fiziki iyileştirme çalışmalarından dolayı, idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Gülsar, okulda bulunan Doğa Bilimleri Müzesinin aktif hale getirilerek geçmiş yıllara ait tarım alet ve araçlarının burada sergilenmesini arzu ettiğini kaydetti.

Ülke genelinde mesleki eğitim oranının yüzde 40'lar civarında olduğunu dile getiren Gülsar, AB standartlarında ideal oranın yüzde 60-65 olarak kabul edildiğini, bu oranı yakalayan ilk ilin Bursa olduğunu bildirdi.

(ZAK-MUR) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title