Haberler

Bursa: Milli Atletler Uludağ'da Kampa Girdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 7-11 Eylül tarihleri arasında Bursa'da yapılacak olan 22. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'na katılacak olan Atletizm Milli Takımı Uludağ'da kampa girdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 7-11 Eylül tarihleri arasında Bursa'da yapılacak olan 22. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'na katılacak olan Atletizm Milli Takımı Uludağ'da kampa girdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Kulübü Başkanı Muammer Subaşı, şampiyonanın yapılacağı parkurda incelemelerde bulundu. Subaşı, daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün tesislerinde kampa giren Atletizm Milli Takımı'nı ziyaret etti. 21 sporcudan oluşan milli takıma şampiyonada başarılar dileyen Muammer Subaşı, antrenör Bülent Şenkibar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şenkibar, şampiyonaya katılacak olan sporcu sayısının milli takım kampında bulunan atletlerden ibaret olmayacağını ifade ederek, "13 Ağustos'ta şampiyona için milli takım seçmeleri yapacağız. Bu seçmelerde başarılı olanları da şampiyonada milli takımda yarıştıracağız. Bu seçmeler sonrasında milli takımın kesin kadrosu belli olacak" dedi.

Şenkibar, geçen yıl yapılan şampiyonada milli takımın genç erkeklerde takım halinde şampiyon olduğunu, genç bayanlarda ise bronz madalya kazandığını hatırlattı.

Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, milli takım sporcu ve antrenörlerine baklava ikram ederek, başarılar diledi. Subaşı, 42 ülkeden 500 sporcunun katılacağı dünya dağ koşusu şampiyonası ile Bursa'nın bir uluslararası organizasyona daha ev sahipliğini yapacağını söyledi. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nın Türkiye'nin tanıtımı açısından da büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Subaşı, "Bursa, son olarak Dünya Sağlıklı Kentler Birliği ile 98 ülkeden, 200'ün üzerinde kentin yöneticisine ev sahipliği yaptı. Bu organizasyona da 42 ülkeden yaklaşık 500 sporcu katılacak. Bursa olarak bu tür organizasyonlara hazırlıklıyız. Konuklarımızı Türk misafirperverliğinde ağırlayarak, organizasyonu başarıyla gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Subaşı, Dünya Dağ Yarışları Birliği'nin Genel Kurulu'nun da Uludağ'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title