Haberler

Bursa: Marmara Bölgesi'ne Elektrik Kısmen Verilmeye Başlandı

Ege Bölgesi'ndeki aşırı elektrik talebiyle enterkonnektif sistemde Marmara Bölgesi'nde de meydana gelen elektrik kesintisi Bursa başta olmak üzere Kütahya, Balıkesir ve Yalova'da kısım kısım verilmeye başlandı.

Ege Bölgesi'ndeki çökmenin ardından Marmara Bölgesi'ni de devre dışı bırakan aşırı tüketim, çalışmayan bazı özel doğalgaz çevrim santralleriyle diğer santrallerin kapasiteleri arttırılarak beslenmeye başlandı. Enterkonnektif sistemde Ege Bölgesi'nde aşırı yüklenmelerden dolayı meydana gelen hasar, sistem devre dışı kalınca Bursa başta olmak üzere Güney Marmara'yı da çökertti. Bursa'da şehrin büyük bir kısmına elektrik verilmeye başlandı. Ancak Ege Bölgesi'nde elektrik arzının yetersizliği sebebiyle Güney Marmara'yı etkileyen arızalar enerji üretiminin canlandırılmasıyla kısmen giderildi. Yarım saatlik kesintiden sonra Bursa'da elektrik verilmeye başlandı.

Öte yandan, arızaların giderilmesiyle tüm şehirlere elektrik verilmeye başlanacağı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title