Haberler

Bursa Köpek Böyle Ezildi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kamyonet sürücüsü yol kenarında bulunan köpeği ezerek kayıplara karıştı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kamyonet sürücüsü yol kenarında bulunan köpeği ezerek kayıplara karıştı. Araç sürücüsü durmayıp yoluna devam ederken İkısa adı İDOHA olan, İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlak Ateş savcılığına suç duyurusunda bulundu. Sakarya'da yavru köpeğin rmanda dört bacaklarının kesilmiş halde bulunmasının tartışması devam ederken Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde geçtiğimiz 7 Haziran günü yaşanan bir başka olay hayvan severlerin tepkisine neden oldu. İddiaya göre olay Ahmet Türkel Çevreyolu 2. Etapta meydana geldi. Yol kenarında bulunan köpeği fark eden plaksı belirlenemeyen beyaz bir pikap araç görmesine rağmen köpeği ezdikten sonra hızla olay yerinden uzaklaştı. Olay sonrası acılar içersinde kıvranan köpeğin yanına diğer başı boş köpekler gelirken hayvan telef oldu. Olay, MOBESE kayıtlarının bir vatandaş tarafından İDOHA verilmesi sonucu ortaya çıktı. İzlediği görüntüler karşısında şok olan İDOHA Başkanı Avukat Nilay Parlak Ateş,Olay, 7 Haziran 2018 tarihinde, saat 07.45 civarında Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde gerçekleşti. Yol üzerinde bulunan köpeğe, beyaz pick-up model bir araç gelip, kasti olarak çarpmakta ve ardından hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etmekte, bunun sonucunda da ilk önce köpeğin yaralanmasına ve daha sonra da ölümüne sebep olduğu görülmektedir. Her ne kadar caydırıcılık anlamında cezaların yetersiz olduğu bir kanunumuz olsa da, söz konusu 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu trafik kazaları başlıklı 21. maddesinde 'Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır' dedi.Benzer olayların her gün arttığını ifade eden Ateş, Bizler, yaradılan her canlının yaşam hakkı olduğunu savunuyoruz. Hayvan hakkı ihlallerinin ispatı zor olsa da, şuan için elimizde kamera görüntüsü mevcuttur. Görüntülerde plaka tespiti yapamadık ancak gerek savcılığımızın, gerekse emniyet güçlerinin hassas davranarak olayı meydana getiren kişiyi bulacağına ve kanunlar nezdinde gerekli yaptırımları uygulayacağına dair inancımız tam. Biran önce sorumlu kişinin bulunarak, adaletin sağlanmasını temenni ediyoruz şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title