Haberler

Bursa: Konuşan Antikalar

Bursalı ailelerin 17, 18 ve 19. yüzyılda kullandığı birbirinden değerli eşyalar, Bursa Kent Müzesi'nde sergileniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Müzesi, ev sahipliği yaptığı 'Konuşan Antikalar' sergisiyle Bursa'da yine bir ilke imza atacak. Bursa Kent Müzesi Müdürü ve aynı zamanda serginin koleksiyoneri Ahmet Erdönmez, bir kentin tarihinin sadece kitaplarda yer alan yazı ve belgelerle anlaşılamayacağını belirterek, "Her eşyanın bir hikayesi var. Tarihe şahitlik eden ve hala ilk günkü izlerini ve hikayelerini koruyan eşyalar, aynı zamanda onları kullanan insanların zevklerini, duygularını, nefretlerini ve aşklarını da gözler önüne seriyor. Sergiyi gezen konuklarımız, Bursa'nın geçmişini ve kültürünü o dönemde yaşıyormuş gibi hissedecekler" dedi.

Geçmişte kullanılan her objenin birer antika olduğunu vurgulayan Erdönmez, kentin 300 yıllık tarihine şahitlik eden eşyaların yer aldığı sergiyi sadece antika meraklılarının değil, Bursa'ya sevdalı olan herkesin ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

30 yıl emek vererek topladığı eşyaları gören bir arkadaşının "Sanki bize bir şeyler anlatmak istiyor gibi bakıyor" şeklindeki sözü üzerine sergiye 'Konuşan Antikalar' adını verdiğini anlatan Erdönmez, "Ben bu ifadeyi beğendim. Çünkü geçmişte insanların kullandığı her objenin, yani antikanın bir dili vardır. Bunlara biraz dikkatli bakan hemen bu dili anlayabilir. Bu sergiye gezenler bakarken biraz daha dikkat ederlerse Bursa'nın 300 yıllık geçmişine yolculuk yapabilirler" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title