Haberler

Bursa Kitap Fuarı'nı 9 Günde 223 Bin Kişi Ziyaret Etti

Bursa Eğitim Bilişim ve Kitap Fuarı'nı 9 Gün Boyunca 223 Bin Kişi Ziyaret Etti.

Bursa Eğitim Bilişim ve Kitap Fuarı'nı 9 gün boyunca 223 bin kişi ziyaret etti.

Bursa Fuar Merkezi'ndeki 6. Kitap Fuarı'na 200 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katıldı. Geniş bir konu yelpazesi içinde gerçekleştirilen konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve okuma saati gibi 85 kültür ve edebiyat etkinliğinde 300 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak yer aldı. 500 yazar, okurlarıyla buluşup kitaplarını imzaladı. Ayşe Kulin, Ahmet Günbay, Sevinç Çokum, Fatma Karabıyık Barborosoğlu, Mustafa Balbay, İskender Pala, Zeynep Oral, Vural Savaş, Ali Sirmen, Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Server Tanilli, Muzaffer İzgü, Deniz Kavukçuoğlu, Ercan Karakaş, Aydın Cıngı, Erdal Atabek, Orkun Uçar, Aydın Ilgaz, Beşir Ayvazoğlu, Mustafa Armağan, İbrahim Pazan, Buket Uzuner, Nevzat Çelik, Hasan Bülent Kahraman, Ali Nesin, Ahmet Şerif İzgören başta olmak üzere birçok yazar, okurlarıyla buluştu. Tüyap Çocuk Kulübü kapsamında yazarlarla söyleşi, okuma saati ve çocuk tiyatrosu gibi 15 çocuk etkinliği yer aldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, 'Feklavye' sergisi, İstanbul'un ardından Bursa'da seyirciyle buluştu. Ayrıca beğeniye sunulan, Atlas dergisi fotoğrafçılarından Fatih Özenbaş'ın son 10 yılda çektiği 50 gezi fotoğrafından oluşan karma sergisi "Foto-Öykü" ve fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş'ın Türkiye fotoğraflarından oluşan 'Anadolu'da Yolculuk" sergisi ilgi gördü.

Yurtiçi ve yurtdışından yüze yakın eğitim kurumunun katılımı ile hazırlanan Bursa 4. Yurtiçi - Yurtdışı Eğitim Fuarı; anaokulu, ilk ve orta öğrenim kurumları, yüksek öğrenim kurumları, özel kurslar, dershaneler, mesleki teknik eğitim kurumları, yabancı dil eğitimi ve yurtdışı eğitim kurumları, okul ve ders kitapları, araç-gereç ve donanımlarından oluşan kapsamıyla ziyaretçilerine eğitim imkanları hakkında bilgi sundu. Fuar süresince internet üzerinde eğitimden yurtdışı eğitime, sınav sistemlerinden uluslararası iş hayatına kadar farklı konularda konferanslar verildi.

Vatandaşlar ise, fuar süresince havalandırma sisteminin çalışmamasından, fuara şehirden ulaşımın ciddi anlamda organize edilmemesinden, fuar holleri dışındaki alanlarda çocukların ve vatandaşların rahatça oturabileceği ve ihtiyaç giderebileceği alanların düzenlenmemesinden şikayet etti.

(İRF-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title