Haberler

Bursa: Kayıt Dışı Ekonomi Bursa'da Masaya Yatırıldı

Bursa'da ILO, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Konfederasyonları işbirliğiyle düzenlenen seminerde, kayıt dışı ekonomi ve çözümleri masaya yatırıldı.

Bursa'da ILO, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Konfederasyonları işbirliğiyle düzenlenen seminerde, kayıt dışı ekonomi ve çözümleri masaya yatırıldı.

Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen seminer sonrası yapılan değerlendirme toplantısında, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Gülay Aslantepe, seminerde kayıt dışıyla mücadele ve kayıt dışında kalan kişi ve kurumların, kayıt altına alınması yöntemlerinin ele alındığını söyledi. ILO, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Konfederasyonlarının temsilcilerinin ortak yürüttüğü çalışmalar sonucu, istihdam ve kayıt dışı ekonominin çözülmesi ile ilgili somut adımlar attıklarını ifade eden Aslantepe, "ILO Cenevre İşçi Faaliyetleri Birim Uzmanı Dimitrina Dimitrova ve Orta ve Doğu Avrupa Bölüm Uzmanı Sergejeus Glovackas'ın katılımıyla seminer yerel ve ulusal olarak iki ayrı kazanmış oldu. 'İstihdamı nasıl arttırabiliriz?', 'Kayıt dışını nasıl önleyebiliriz?', 'Kayıt dışı kişi ve kurumları nasıl önleyip, kayıt altına alabiliriz?' gibi soruları ele alarak, beyin fırtınası yaptık. 3 sendika temsilcileri ve yabancı uzmanlarla biraraya gelerek kararların alınması iletişim ve sosyal diyalog ortamının oluşması ayrı bir önem kazandırmaktadır. Burada çözüm aranan konular ve alınan kararlar, 19-20 Temmuz'da Ankara'da yapılacak olan hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinin bir araya geleceği büyük zirveye sunulacak" dedi. Toplantı sonrası Türk-İş Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca'nın doğum günü dolayısıyla pasta kesildi. 57 yaşına giren Kanca, sürpriz yapıldığını belirterek, tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title