Haberler

Bursa Kayıp Zihinsel Engelli İçin Özel Arama Ekibi Kuruldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde özel rehabilitasyon merkezinden kaçan 53 yaşındaki zihinsel engelli İsmail Şengün'ün bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde özel rehabilitasyon merkezinden kaçan 53 yaşındaki zihinsel engelli İsmail Şengün'ün bulunması için arama çalışmaları sürüyor. Yenişehir ilçesinden getirilip 5 aydan bu yana İnegöl ilçesi Karalar Mahallesindeki özel rehabilitasyon merkezinde tedavisi devam eden yüzde 50 zihinsel engelli İsmail Şengün, önceki gün saat 17.00 sıralarında binanın arka kapısından çıkarak Halhalca Mahallesi istikametine yürüyerek izini kaybettirdi. Bir süre sonra rehabilitasyon merkezindeki görevliler Şengün'ü binada aramaya başladılar. Binada yapılan aramalardan sonuç alınamayınca güvenlik kameraları incelendi. Yapılan incelemelerde Şengün'ün kaçtığı tespit edildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, rehabilitasyon merkezinin çevresinden başlayıp çevrede arama çalışmaları başlattı. 7 saat boyunca yakın köylerde arama yapan Jandarma ekipleri engelli Şengün'e ulaşamayınca AFAD ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan destek istediler. Aramalara gönüllü kuruluş İnegöl İNDAK ekibi de katıldı.

30 KİŞİLİK EKİP

Kayıp Şengün'ü arama çalışmaları Jandarma ekipleri, Bursa AFAD, Köpek Timi ve İNDAK olmak üzere 30 kişilik ekip tarafından sürdürülüyor. Bursa İl Jandarma Komutanlığı Köpek Timinde yer alan Barut isimli arama köpeği, zihinsel engelli Şengün'ün rehabilitasyon merkezindeki yatağının çarşafını koklayıp aramaya başladı. Ekipler gece boyunca aramaları sürdürdüler. Halhalca, Sungurpaşa, Çavuşköy, Karalar, Akhisar ve Boğazköy mahallelerinden geniş kapsamlı yapılan aramalar sürüyor. Bu arada, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ısıya duyarlı drone ile aramalara katılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Karalar İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title