Haberler

Bursa: Kamu-sen, Toplu Sözleşme Görüşmelerini Çadırdan Takip Edecek

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN) Bursa İl Temsilciliği, hükümet ve memurlar arasındaki 5. Dönem Toplu Sözleşmeleri'nin başlamasıyla Fomara Meydanı'nda Toplu Sözleşme Takip Çadırı kurdu.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN) Bursa İl Temsilciliği, hükümet ve memurlar arasındaki 5. Dönem Toplu Sözleşmeleri'nin başlamasıyla Fomara Meydanı'nda Toplu Sözleşme Takip Çadırı kurdu.

Çadır önünde konuşan KAMU-SEN Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, 10 milyon insanı ilgilendiren 5. dönem toplu sözleşme sürecini yakından takip etmek için çadır kurduklarını söyledi. Çadırda 15 gün 24 saat kesintisiz kalarak kamu çalışanlarının taleplerini duyurmaya çalışacaklarını belirten Selçuk Türkoğlu, "Tek kişi için açlık sınırı 765 YTL. En düşük ortalama devlet memuru maaşı ise 874 YTL. Bu rakamlar dikkate alındığında ortalama maaş alan kamu çalışanı, maaşını yüzde 91'ini gıda ve barınmaya harcamaktadır. Geriye sadece 69 YTL kalıyor. Bu maaş ile bir ay geçinmek imkansız. Yaklaşık 20 yıldır uygulanan küresel ekonomik politikalar sonucu kamu çalışanının durumu git gide kötüleştirilmiştir. Yabancılara vergi muafiyeti, yatırım teşvikleri, arazi tahsisi gibi avantajlar sağlanırken kamu çalışanları, yoksullaştırılıp, emekli olmaya zorlanmıştır" dedi.

Uluslararası anlaşmalardan ve anayasadan doğan grev, toplu sözleşme ve siyaset yapma hakkını içeren sendikal hakların pazarlıklarda ele alınacak öncelikli konulardan olacağını söyleyen Türkoğlu, "Denge tazminatının uygulanması konusunda ortaya çıkan aksaklık ve dengesizliğn giderilmesi, en düşük devlet memuru maaşının yıl sonu itibariyle bin 23 YTL olmasını, tüm mali hak edişlerden kamu emeklilerinin de aynı oranda faydalanmalarının sağlanması gibi konuları pazarlık sürecinde ele alacağız" diye konuştu.

Taleplerinin tamamen makul olduğunu ifade eden Türkoğlu, "Başbakan, kamu çalışanlarına 3 yıl beklemelerini, bu süre içinde ekonomiyi düzeltip, çalışanların taleplerini karşılama sözü vermişti. Süre 4 yıl oldu. Başbakan'ın verdiği sözü tutmasını bekliyoruz. Takip çadırımız 15 gün boyunca açık olacak. 26 Ağustos'ta da Ankara mitingine katılacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title