Haberler

Bursa: Kadınlardan "Şiddete Hayır" Protestosu

Bursa'da Bir Grup Kadın, Kadınlara Yönelik Şiddeti Protesto Etmek İçin Yürüdü.

Bursa'da bir grup kadın, kadınlara yönelik şiddeti protesto etmek için yürüdü.

'Kadına karşı şiddetle mücadele günü' çerçevesinde Setbaşı'ndan Orhangazi Parkı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüyen bir grup kadın, burada bir basın açıklaması yaptı. Çeşitli sivil toplum örgütlerine mensup kadınlar adına açıklama yapan Selda Aksu, kadınların hem piyasa mekanizmaları içerisinde hem de ev içi emeğinde sömürüldüğünü iddia ederek, toplumun tüm birimlerinde yükselen şiddet dalgasının kaygı verici boyutlara ulaştığını söyledi. Yoksulluğa bağlı gelişen toplumsal şiddetin aile içi şiddeti de tırmandırdığını ifade eden Aksu, "Her gün gazetelerde cinnet geçirerek şiddet biçimlerinin uygulayan eşlerini öldüren insanların haberlerine rastlamak mümkün. Namus adına işlenen cinayetlerde ölen kadınların sayısı 2000-2004 yılları arasında 54 olarak tespit edilmiştir. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde kadınların yüzde 100'ünün psikolojik, yüzde 75'inin sözlü, yüzde 58'inin fiziki, yüzde 49'unun cinsel şiddete, yüzde 14'ünün ise tecavüze uğradığı tespit edilmiştir. Bu oranlar Türkiye'yi kadının en çok şiddete uğradığı ülkelerden birisi yapmaktadır. Hayatın her alanında olduğu gibi kadınlar iş hayatında da sömürülmektedir. Sendikasız, sigortasız çalışmak zorunda bırakılan kadınlar, yoğun iş gücü sömürüsüne maruz bırakılmaktadır" dedi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin yapılarak aktif şekilde uygulanması gerektiğini dile getiren Aksu, "Şiddet mağduru kadınların koruması ve rehabilitasyonu için önlemler alınmalı, yasada öngörüldüğü gibi kadın sığınma evleri açılmalıdır. Kadına yönelik mücadele sadece merkezi yönetimin sorumluluğunda değildir. Yerel yönetimler, siyasi partiler, toplum örgütleri, kadına karşı mücadele için aktif şekilde mücadele verilmelidir" diye konuştu.

Grup çeşitli sloganlar atarken, iki kadın tarafından şiddeti içeren kısa bir oyun sergilendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title