Haberler

Bursa Kadın Platformu: Bu Önerge 4 Bin Tecavüzcüye Tahliye Yolu Açacak

Bursa Kadın Platformu: Bu önerge 4 bin tecavüzcüye tahliye yolu açacak

BURSA'da, Kadın Platformu üyeleri, 'Çocuğa cinsel istismar'dan yargılanan kişileri, evlenme şartıyla hapis cezasından kurtaracak düzenlemeyi basın açıklaması ile protesto etti. CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Erkan Aydın'ın da destek verdiği protestoda, Bursa Kadın Platformu adına konuşan Elvan Atay, "Bu önerge ile 4 bin tecavüzcüye tahliye yolunu açmayı planlıyorlar" dedi.

Ak Parti'nin,TBMM'ne getirdiği, 'Çocuğa cinsel istismar'dan yargılanan veya hüküm giyenleri, mağdurla evlenmesı koşulu ile bir seferliğine hapis cezasından kurtaracak düzenlemeyi istemesi, Bursa Kadın Platformu Üyeleri tarafından da protesto edildi. Kent meydanında yapılan protesto gösterisine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Erkan Aydın da katılarak destek verdi. Kadınların yanlarında getirdikleri, 'Tecavüz meşrulaştırılamaz' yazılı pankart ve dövizleri açtıları protesto gösterisinde, Bursa Kadın Plotformu adına konuşan Elvan Atay, "Türkiye'de çocuk istismarı sistematik ve yangın olarak işleniyor. Bir yılda adliyeye taşınan, çocuğa yönelik cinsel istismar sayısı 16 bin 957" dedi.

Bu rakamların, sadece yargıya taşınanlar olduğunu ifade eden Atay, "Çocuk yaşta evlilikler, cinsel istismar sürekli hale getirildi. AKP hükümeti, cinsel istismarı meşrulaştırıp, yasal hale getirmeye çalışıyor. AKP'nin, cinsel istismara uğrayan çocukları evlendirip tecavüzcüye kurtarma planının gece yarısı Meclise getirilmesi yetmemiş gibi Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamada, 'Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamıyor, ancak çocuklarla evlenenlere uygulanacak' sözleri niyeti apaçık ortaya koymuştur. OHAL bahanesi ile tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınların ve çocukların meclis onayı ile tecavüzcülere, istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. O yasa geri çekiline kadar tüm kadınları gece gündüz demeden, işte, evde, sokakta, mecliste ve meydanda, ellerindeki her türlü araçla direnişe, tecavüzcülere karşı öz savunma hakkımızı kullanmaya çağırıyoruz" dedi.

CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu yaptığı konuşmada, önergeyi, CNN Türk Televizyonunda katıldığı, "Başkanlık sistemi" ile ilgili toplantıda, cep telefonuna gelen mesajla o öğrendiğini belirtip, "O sırada konuştuğumuz ne başkanlığın ne de başka birşeyin önemi kalmadı. Kamuoyunun hassasiyetlerini düşünerek yasanın değiştirilmesi için konuşmalarımız oldu. Kadınların mücadelesi o önergeyi salı günü geri çektirecek. Çocuğun tecavüzcüyle evlendirilmek istenmesine karşıyız" dedi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisi olaysız sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurhayat Altaca Kayışoğlu Erkan Aydın AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title